POTPUNU posvećenost umetnosti obećava harizmatični pop muzičar Masimo Savić, pred večerašnji, prvi od dva rasprodata beogradska koncerta u Sava centru. Najavljuje napredak u odnosu na prethodne nastupe jer, kako tvrdi za "Novosti", ne voli da se ponavlja.

- Ovo nije posao, ovo je emocija - kaže nam Masimo. - Obraćam se, statistički, samo jednom procentu našeg stanovništva, a taj deo meni je i te kako dovoljan. Dovoljno je da se napuni jedna sportska dvorana.

* Singl "Neka ti plove brodovi" pomalo je atipično veseo za vas?

- Napravio sam prvo "1.000 ljudi", malo hermetičnu i tamniju verziju mene, pa sam hteo nešto potpuno drugačije. "Neka ti plove brodovi" je opuštena, ne traži nikakvu napetost od mene, koju ljudi očekuju. Ona je praktično ravna od početka do kraja, ne umara me, pa je na koncertima koristim kao lagani odmor između vrlo žestokih pesama, u interpretatorskom smislu. Sa te dve pesme sam pokazao da će na novom albumu biti dovoljno zanimljivosti.

* Proslavili ste letos 55. rođendan koncertom u Beogradu?

- Rođendane ne slavim. Mnogo mi je bila važnija 35. godišnjica braka. To je bilo 14. marta, imali smo proslavu iznad studija u kojem sam snimao "Sjaj u tami". Vlasnik je otvorio predivni klubić za nas muzičare i tu je uvek spremna binica sa svim instrumentima. Bilo je mnogo muzičara i divnih prijatelja, do zore smo se zabavljali.


PROČITAJTE I: Masimo Savić: S mnogo radosti biram pesme pred koncert

* Postoji li recept za 35 godina skladnog braka?

- Osim iskrenosti - nemati tajne. Mi imamo zajednički mejl. Jasno je da moja supruga ima sve moje šifre, da ima prava na sve moje račune, jer meni može ko zna šta da se dogodi, i šta onda? Kreću komplikacije, novac leži u banci dok zakon ne odluči drugačije, treba dokazivati nešto. Potpuno poverenje od početka, to je brak. Ako imaš tajne telefone, mejlove, šifre, meni to nije brak, bez obzira na privatnost. Na prljavom terenu, gde se nešto krije, čovek može da se oklizne.

* Da li ste konzervativan otac?

- Ne. Strogost se treba zaslužiti, jer ne možeš biti strog, a primerom biti loš. Tada strogoća udara bukvalno u zid i čini samo štetu. Primerom moraš da pokažeš detetu. Jer, ako je tvoj primer loš, ne možeš od deteta zahtevati da se ponaša bolje. Roditelji često greše u tome.