GLAVNA muzička zvezda na "Ljubičevskim konjičkim igrama", koje se održavaju u Požarevcu od 31. avgusta do 2. septembra, biće pop pevač Željko Joksimović, što će građane Požarevca koštati 23.800 evra. Ova cena određena je u postupku javne nabavke koju je raspisala Turistička organizacija Požarevac, za koji je upućen poziv za učešće samo "Melos estradi" iz Beograda. Ponuđena cena, koju je TO prihvatio, iznosi 2.380.000 ili, sa PDV-om, 2.856.000 dinara.


Pročitajte još: Džezeri u Nišu svirali u Šabanovu čast


Joksimović će pevati 31. avgusta, na dan otvaranja LjKI, na Trgu oslobođenja, posle defilea konjanika i ostalih učesnika manifestacije. Tokom njenog održavanja, u muzičkom programu nastupiće i Željko Vasić i Biljana Krstić sa orkestrom "Bistrik", za koje je, takođe, raspisana javna nabavka, ali bez objavljivanja poziva. Ciljani pozivi upućeni su samo agencijama koje zastupaju ove pevače - "Global mjuzik studiju" iz Zaječara, odnosno beogradskoj "Muzika klasika". Željko Vasić pevaće za 590.000 dinara (4.917 evra), a Bilja Krstić za 445.000 dinara (3.708 evra).

Prema nezvaničnim najavama, u muzičkom programu trebalo bi da se održi i koncert makedonskog gitariste Vlatka Stefanovskog, što će biti poklon "Apatinske pivare", kao generalnog sponzora LjKI. Prošle godine, na otvaranju igara nastupio je Zdravko Čolić, kojem je plaćeno 28.000 evra.