FRONTMEN "Hladnog piva" Mile Kekin obradovao je obožavaoce napisavši na "Fejsbuku" da je završeno snimanje solo albuma koji je već najavljen sa dva izuzetno uspešna singla, "Reno 4" i "Atlas".

- Album je gotov, snimljen, masterizovan i spreman da se razmnoži kad i koliko bude trebalo. Kažu u izdavačkoj kući "Menart" da će to biti sredinom oktobra, jer je potrebno vreme za štampanje ploča. Biće 11 pesama, album traje oko 40 minuta. Zvaće se "Kuća bez krova", to će biti i prva pesma. Hvala još jednom momcima koji su u poslednje dve i po godine sa mnom gradili tu kuću - napisao je Mile na društvenoj mreži.

Pročitajte još - "Hladno pivo": Jubilej uz pesmu na Kalemegdanu

Kekin je još ranije najavio da ove pesme posvećuje velikim pesnicima roka, folka, kantrija i bluza, kao i svom prvom autu, prvoj curi, prvom bendu, prvim uspesima i porazima. Reči je počeo da pretvara u delo prošle godine, kada je "springstinovski" singl "Reno 4" postao veliki hit u regionu.

Početkom maja predstavljen je "Atlas", koji su mnogi proglasili gastarbajterskom himnom. "Kuća bez krova" nije Kekinu prvi izlet van "Piva". Debitantski solo album "U dva oka" objavio je još 2001. sa grupom muzičara kao "Mile i Putnici".

Sve ovo, naravno, ne remeti aktivnosti Kekinovog matičnog benda. "Hladno pivo" je u seriji koncerata povodom 30 godina od početka rada, a još uvek su sveži utisci sa sjajnog beogradskog nastupa 26. maja na Kalemegdanu.