ZA Toda Mekfarlana se može reći da je eklektičan čovek. Tvorac Venoma i Spawn-a je takođe i pisac, režiser, poseduje svoju liniju action figura i oprobao se, između ostalog, i u industriji igara. Sada je rešio da preuzme kontrolu nad kreacijom koju je stvorio, i da je pri tome ne odvede u pravcu u kom mislite da bi Spawn kao film trebalo da ide.

Pročitajte još: Prodaje se jakna Hana Soloa, očekuje se milion funti

"Ako na njega gledate kao horror (film), sve ima smisla. Ako na njega gledate poput Captain America, ceo film gubi smisao", rekao je Mekfarlan IGN-u tokom intervjua na New York Comic Con-u.

Pročitajte još: "Osvetnici 4": Kris Evans se pozdravio od uloge kapetana Amerike


"Evo u šta ja želim da ubedim Holivud, jer oni i dalje ne razumeju kada kažem da sam mrtav ozbiljan u želji da napravim strašan film u kojem se pojavljuje superheroj. Takođe, taj deo sa superherojem je toliko mali, da ga skoro mogu izbaciti iz samoga filma."

"Ali rano danas, Greg Nikotero (prostetika i specijalni efekti za šminku) mi je pokazao fizički deo kostima i ja sam bio u fazonu "To je to". Konačno sam ga video uživo i rekao sam sebi "To je to". Sledeći put kada sam došao u studio, poneo sam sa sobom sve rekvizite, jer nisam dovoljno dobro objasnio u scenariju šta želim reći. Ono što je u mom scenariju je mnogo drugačije nego ono kako sam zamišljao u svojoj glavi, a zapravo želim da jako uplašim ljude.".

Mekfarlan želi da napravi strašan film u stilu The Nun.

"Pre par nedelja sam pogledao The Nun. Iako se zove The Nun, ona je malo prisutna u samom filmu, i takođe malo priča. Ti filmovi inače postoje veoma dugo. To vam je poput The Jaws, i kada me pitaju u Holivudu "Kako možeš da imaš glavnog lika koji ne priča?", ja i vi možemo sada iz glave da izvučemo gomilu filmova u poslednjih dvadeset godina sa takvim konceptom. I možemo navesti The Nun koji se pojavio pre dve nedelje, film u kom sama Opatica ne govori."

Tod je završio intervju sa željom da zajedno sa producentom Džejsonom Blumom i Džejmijem Foksom kao Spawn-om napravi pravi R-Rated film, za razliku od Venoma koji je na kraju završio sa PG-13 rejtingom.

"Njihovo (holivudsko) mračno je PG-13, e pa evo ga moj R, mi želimo da deca plaču. Mi želimo da napravimo toliko mračan R, da će deca ispod 10 godina prestravljeno da zaplaču. To je moj film. Mislite da ih Džokerov film može naterati da zaplaču? Ne. Mogu li ja? Naravno, zato i radim na ovom filmu za odrasle."

(ign.com)