Već smo znali da je Lijam Nilson džedaj sa "veoma posebnim veštinama", ali se ispostavilo da je omiljen i u životinjskom svetu, stoga evo jedne lepe anegdote o glumcu i konju.

U intervjuu za Page Six, Lijam Nison je pričao o novom filmu braće Koen u kojem glumi - "The Ballad of Buster Scruggs", "vesternlogiji" u šest poglavlja. Njegovo poglavlje se zove "Meal Ticket", i tumači preteču "event menadžera" koji putuje sa umetnikom kočijama. Te kočije vuče jedan od konja kojem je Nison u startu bio poznat.

Ne biste verovali koliko je to bilo čudno. Taj konj me poznaje, zapravo me se seća sa snimanja jednog drugog vesterna, a ja pritom obožavam životinje. Dok smo "sarađivali" vodio sam brigu o njemu, davao sam mu poslastice i jabuke."

Pročitajte još - Lijam Nison priprema svoj hiljaditi film o osveti (VIDEO)

Ovakav tretman je sigurno impresionirao konja, koji je počeo da rže i udara kopitima po zemlji kada ga je ponovo video na setu Balade. Što se prethodnog "vesterna" tiče, navodnike smo stavili jer je Neeson mislio na komediju Set Mekfarlnea "A Million Ways to Die in the West" iz 2014. godine, gde su se dvonožac i četvoronožac upoznali.

Ovaj intervju dirnuo je mnoge, pa i Rasela Kroua, koji je raširio temu na Tviteru potvrdivši da je od nekih konja sa kojima je snimao stekao prijatelje do kraja života:

"Ovo je apsolutna istina. Bio je konj Džordž kojem sam održao govor u šumi za vreme snimanja Gladijatora. Godinama kasnije našao sam ga na setu Robina Hooda i pričali bismo svaki dan, kao i sa belim konjem Rustyjem na istom setu, sa kime sam kasnije pričao i na snimanju "Les Miserables". Prijatelji za ceo život.

"The Ballad of Buster Scruggs" je, inače, trebalo da bude serija na Netfliksu, ali se na kraju projekat "rasplamsao" u film od 132 minuta. Premijeru će svakako imati na ovom streaming servisu 16. novembra.