SHREK i njegov spinof Puss in Boots navodno će započeti svoje priče ispočetka, a za nove filmove biće zadužen direktor Illumination Animation-a i producent crtaća Despicable Me Kris Meledandri piše IGN.

Pročitajte još:
HBO odgovorio na Trampove igrarije sa "krilaticom" serije "Igra prestola"

Variety javlja da je Universal Pictures tražio od Meledandrija da "otkrije nove priče za prepoznatljive likove". U pitanju, ipak, neće biti potpuni ribut”, jer Meledandri je unajmljen da jednostavno "osveži" franšizu sa novim idejama. S tim u vezi, producent planira da zadrži i staru glasovnu podelu u kojoj su briljirali Majk Majers kao Shrek, Edi Marfi kao Magare i Antonio Banderas kao Mačak u čizmama.

- Realno, kada se prisetim koliko su oni odradili fenomenalan posao, ja uzmem u obzir sve, pa i argumente za totalni „ribut”, ali uvek nadvlada moja lična nostalgija i želim da se vratim upravo tako karakterizovanim likovima - objašnjava Meledandri, "tako da je naš izazov u tome što moramo da smislimo film koji neće biti samo još jedan nastavak."

Pročitajte još: Pogledajte Henrija Kavila kao Geralta u seriji The Witcher (VIDEO)

DreamWorks Animation , koji je stvorio Shreka 2001. godine, kupljen je od strane Comcastove NBCUniversal divizije 2016. godine, a Meledandri je odabran da nadgleda i DreamWorks i Illumination - iako je trenutno samo savetnik za DreamWorks.

Zato će DreamWorks nastaviti sa radom na Shrek franšizi, mada u ovoj "novooživljenoj" formi koju možemo nazvati "mekani ribut", i ako ovaj termin podrazumeva "sveže ideje" a ne veliko resetovanje svega, možda bi u budućnosti mogao i da nam se dopadne.