NA nedavno održanom izboru za mis turizma Srbije krunu je osvojila Sara Mitić iz Niša, a čitaoci portala "Večernjih novosti" lentu najlepše devojke dodelili su Beograđanki Dijani Radoičić (25). Manifestacija je organizovana pod zvaničnom licencom Miss tourism world, a uz medijsko pokroviteljstvo našeg lista. U konkurenciji 17 devojaka iz različitih krajeva Srbije, posetioce našeg sajta lepotom je očarala harizmatična apsolventkinja Ekonomskog fakulteta, koja na početku razgovora, za "Novosti", otkriva koliko joj znači ovo priznanje.

- Velika mi je čast što sam nagrađena od čitalaca mojih omiljenih dnevnih novina - ističe lepa Dijana. - Verovala sam u sebe, ali nisam očekivala da ću baš ja imati toliku podršku. Zahvaljujem svima koji su glasali i u meni prepoznali potencijal za takmičenje.

* Ovo vam je bio prvi izbor za mis?

- U svet modelinga sam ušla ove godine, tako da je ova manifestacija jedno veliko i lepo početno iskustvo. Veoma sam srećna i ponosna na titulu, jer je ona značajan korak na samom startu moje karijere.


PROČITAJTE I: IZABRANA MIS TURIZMA SRBIJE: Za laskavu titulu borilo se 17 devojaka, kruna otišla u Niš (FOTO)


* Pored lepote, koje osobine treba da poseduje misica?

- Devojka prvenstveno treba da bude obrazovana, šarmantna, harizmatična i da zrači pozitivnom energijom. Takođe, posebno je značajan način komunikacije sa ljudima. Osoba koja nas predstavlja u svetu, neophodno je da bude kompletna ličnost, koja će kao ambasadorka lepote dostojanstvenim ponašanjem Srbiju promovisati kao zemlju talentovanih i inteligentnih ljudi. Ovogodišnja mis Sara Mitić ima sve ove kvalitete, želim joj sreću, i nadam se da će pobediti.


* Ko vam je uzor?

- Priželjkujem karijeru ruske manekenke Irine Šajk. Volela bih da dostignem njen uspeh u svetu modelinga. Takođe, želela bih da humanitarni rad bude sastavni deo mog posla.


* Kakvi su vam planovi?

- Trudiću se da položim preostale ispite, i da se posvetim saradnji sa direktorom "Mis turizma Srbije", Draganom Ćosom. Dopalo mi se kako funkcioniše celokupna organizacija ovog takmičenja, i želim da se bavim marketingom, kao i da se sledeće godine ponovo prijavim na izbor za mis. Bila bih presrećna kad bih osvojila krunu i promovisala domaći turizam u svetu.