ČUVENA Hofmanova bajka "Krcko Oraščić" stiže 22. i 23. decembra u beogradsku "Kombank dvoranu", u modernom ruhu i sa više od 100 izvođača na sceni. Najavljena kao porodični spektakl, predstava "Krcko Oraščić ostvarenje sna", u režiji Marka Manojlovića, biće spoj muzike i plesa koji će deci doneti novogodišnju radost. Igraju Zoran Cvijanović, Stevan Piale (Krcko), Anisja Gavrilović (Klara) i Lena Stamenković, dok je koreografiju uradila slavna balerina Ašhen Ataljanc.

Pročitajte još: "Krcko Oraščić" u Kombank dvorani

- Ceo moj rad je prenošenje znanja, a ovo sada je način prenošenja znanja deci novog vremena - rekla je na konferenciji za novinare u "Kombank dvorani" Ašhen, koja na ovom projektu radi godinu dana. - U predstavi će biti mnogo plesa, muzike i sporta, a deca kada im se tako pristupi, daju maksimum. Prvi put radim nešto ovako veliko. Poruka predstave, pored novogodišnjeg sjaja, radosti i veselja, je da samo isceljeni i celoviti možemo da nađemo pravu ljubav. Predstava priča o isceljenju na pravi način.

Ni slavni glumac Zoran Cvijanović nije krio zadovoljstvo što učestvuje u projektu sa još stotinak mališana.

- Predstava je ostvarenje mog sna jer mi je bio san da postanem plesač ili baletski igrač - rekao je Cvijanović, izmamivši smeh prisutnih. - Prigodna koreografija, priprema je za prelazak na onaj svet, pa sam prihvatio sa nesvesnim uživanjem.

Pročitajte još: Predstava "Zvonar Bogorodične crkve u novogodišnjoj noći" premijerno 15. decembra u Kombank Dvorani

Glumac Stevan Piale koji igra Krcka istakao je da ovo nije standardna priča i da je za njega svaka proba kao predstava. Uloga Klare pripala je devetnaestogodišnjoj balerini Anisji Gavrilović koja je godinu i po dana bila angažovana kao solista u Egipatskoj nacionalnoj operi u Kairu.

- Za irača je ovo velika stvar, u smislu rada na sebi - kaže Anisja. - Sviđa mi se atmosfera koja je na neki način porodična. Poenta priče je da budemo zahvalni i da cenimo ono što imamo.

LENA PRINCEZA MIŠICA

PREDSTAVNICA Srbije na "Dečjoj pesmi Evrovizije" 2015. i "Pinkova zvezdica" Lena Stamenković (14) u predstavi će i pevati i glumiti.

- Imam malu ulogu princeze mišice, čija je novogodišnja želja da peva i to će joj se ostvariti - kaže Lena. - Već sam glumica u dečjem mjuziklu "Tesla i bitka na magnetnom polju" u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ovakva vrsta umetnosti mi mnogo više leži nego ono odakle sam počela.