NOVOSAĐANI su žestoko proslavili titulu Omladinske prestonice Evrope jedinstvenim serijalom nastupa svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda. U velikoj dvorani "Spensa" u subotu je upriličena žurka za više od 7.000 ljubitelja brzog ritma, ali i gitarskih rifova.

Nešto posle 20 časova, koloritan muzički niz, za koji se ulaznice nisu naplaćivale jer su kapije "novosadske lepotice" bile širom otvorene, počeo je energičnim nastupom sarajevski sastav "Helem Nejse". Tako je i označen start za ples, koji je planiran da potraje do četiri časa sutradan ujutro. Štafetnu palicu od Sarajlija preuzeo je poznati beogradski kantautor Marko Luis, koji je razgalio publiku i pripremio teren za jedan od naših najznačajnijih rok bendova, izvrsni "Van Gog", koji na čelu sa Zvonimirom Đukićem Đuletom već duže od tri decenije žari i pali na binama u regionu i šire.

PROČITAJTE I:Prestonica Evrope animira omladinu

- Želja nam je da velikom žurkom na "Spensu" pokažemo kako će zapravo izgledati 2019. godina u našem gradu i da mladi Novosađani jednostavno osete da su reflektori čitave Evrope na njima sada. Ceremonija otvaranja je protekla spektakularno, ali odmah nakon toga očekuju nas brojni programi kojima ćemo, verujemo, nadmašiti prethodne omladinske prestonice - kaže Ivana Miloradov iz "Spensa", i potvrđuje da će tokom godine biti organizovano više od 200 sadržajnih programa posvećenih mladima.

Na velikoj žurki su nastupili Džeks Džouns, popularni francuski di-džej duet "Ofenbah" i Mahmut Orhan, turski di-džej, producent i hitmejker.