NOVA serija Dragana Bjelogrlića "Žigosani u reketu" preselila se sa Top kanala na Prvu TV, gde ćemo u 45 epizoda (radnim danima od 22.00) u društvu "namazanog" sportskog menadžera Vojislava, kojeg tumači Nebojša Dugalić, iskusiti sve zamke života.

Nekada slavni igrač KK Radnik pozdravio se sa loptom i parketom i odlučio da se košarci posveti iz drugog ugla - onog u kojem je novac merilo svega. Gladan uspeha, na tom putu izgubio je srce, a onda odlučio da pokuša da stvari vrati na početak ili, drugim rečima, da okaje grehe.

- Cilj je bio da se što reljefnije odslika ljudsko biće u svim okolnostima koje ga zatiču. Da bude što više iznenađenja i neočekivanih obrta, jer to priču čini zanimljivom i ubedljivom - priča Dugalić za "Novosti".

Markantan tip u skupom odelu, "besnom" automobilu, koji sa zgodnom ljubavnicom uživa u lagodnom životu na prvi pogled predstavlja ideal. Ali kad isti taj čovek ostane nasamo sa svojim mislima, često se zapita dokle može da "pliva" u mutnim vodama i javlja se potreba za promenom. Baš to se desilo i Vojislavu, zbog čega je odlučio da obnovi staro prijateljstvo i "svoj" klub podigne iz pepela.

PROČITAJTE JOŠ - Bjelogrlićeva bajka o gubitnicima

- Serija "Žigosani u reketu" promoviše drugu šansu za ono što je u čoveku najbolje, za njegove potencijale, darove i sposobnost da se raduje igri, toj neizvesnosti života. Ona nije samo prilika da ponovo potvrdimo svoja umeća, znanja i sposobnosti, već predstavlja otrgnuće od pristanka na to da stvari nemaju smisla. Druga šansa znači da ne odobravamo ono što se promoviše kao način postojanja, kao prinuđenost da nešto trpimo, već da je na svakome da preuzme odgovornost i da se upusti u nešto što je mimo svih tokova - priča glumac. - To što čini moj lik je bezumno, jer njemu sve odlično ide u poslovima koje obavlja. Ali u njemu postoji osećanje praznine izazvano manjkom smisla. Kada čovek stiče onda u jednom trenutku postavi sebi pitanje gde ga to vodi, koliko još ljudi treba da prevari i čini stvari koje su mu drugi nametnuli, a gde je tu on zapravo. Ova priča je o takvoj drugoj šansi. O tome da svi imamo pravo da se zapitamo gde smo najbolji i šta bismo, preuzimajući odgovornost, mogli da uradimo bolje od onoga što nam se nameće kao životni okvir.

OKUPLjA SE TIM SNOVA

U VEČERAŠNjOJ epizodi "Žigosanih u reketu", novi igrači dolaze u Radnik i ekipa polako počinje da dobija obrise. Teodora (Iva Ilinčić) otkriva deda Miši (Marko Nikolić) da Vesnu (Milica Zarić) maltretiraju na poslu. Profesor Nojman (Vojin Ćetković) ucenjuje Teodoru zbog čega Voja (Dugalić) preuzima pravdu u svoje ruke.