JEDINSTVENI koncert "Sevdah u Beogradu", na kojem će nastupiti neki od najboljih srpskih i bosanskih izvođača sevdalinki, biće održan 3. aprila u Sava centru. Publiku će u sevdah pesmom odvesti više od 50 izvođača, među kojima su i Halid Muslimović, Vesna Zmijanac, Neda Ukraden, Merima Njegomir, Saša Kapor, Nikolina Kovač, Ramiza Milkunić, Ringo Hamidović, Azra Husarkić, Esad Merulić, Jasmin Hasić, Dragan Račić i Hamza Šantić.

PROČITAJTE I:Sevdah nije demode

Sevdalinke za svakog pevača predstavljaju veliki izazov, tako da ih mogu izvoditi samo najbolji. Program će trajati duže od dva sata, a odabrane su najlepše ljubavne pesme koje se već decenijama pevaju, kao što su "Čudna jada od Mostara grada", "Moj dilbere", "Srdo moja", "Višegrade grade", "Kraj tanana šadrvana" i mnoge druge.

Pevače će pratiti orkestar pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića, a izvođačima će se u pojedinim pesmama priključiti i hor "Iskre", kao i članovi kulturno-umetničkih društava "Stevan Štrbac" i "Gdofa" iz Tuzle. Program će voditi poznato televizijskog lice Dragana Katić.