Deseti RTS-ov Teleton  održaće se u utorak, 2. aprila. Ovog puta posvećen je  nacionalnoj kampanji "Rak je izlečiv" i prikupljanju donacija za kupovinu magnetne rezonance za Klinički centar Srbije.

Gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa svojim omiljenim sportistima, muzičarima, glumcima, kao i lekarima. Javne ličnosti odgovaraće na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv i SMS poruka predstavljaju direktnu donaciju.

Broj za SMS poruke biće otvoren od ponedeljka ujutru od 8 časova do petka uveče, a poruke se mogu slati na broj 7007.

Kako bi privukli što veći broj ljudi, RTS se dosetio da kroz najdugotrajniji i najgledaniji kviz na našim prostorima - "Slagalicu", zaintrigira gledaoce.

PROČITAJTE I:  VODITELjKA "SLAGALICE" DVA PUTA POBEDILA TUMOR: Posle operacije zlokobna bolest se vratila, a objašnjenje doktora DOBRO UPAMTITE

Naime u specijalnoj emisiji kviza, takmičarke su bile voditeljke Marija Veljković i Kristina Radenković. Voditeljka specijalnog kviza bila je Milica Gacin. Kviz je u etapama emitovan tokom RTS nedeljne šarenice.

Igrale su sve igre, pa je u prvoj "najduža reč " bila RAK JE IZLEČIV, a onda je došla na red "Ko zna, zna". Njeno rešenje bilo je "TELETON".