ZVANIČNA mis turizma Srbije 2018/19. Sara Mitić (24) otputovala je u sredu u Hrvatsku, na svetsko finale, gde će se za titulu boriti u konkurenciji 100 devojaka.

Pripreme za izbor održaće se narednih dana u Zagrebu, Karlovcu, Splitu, Puli, Poreču, a finale je 1. juna u Poreču. Organizacija "Mis turizma Srbije", na čijem čelu je Dragan Ćoso je na najbolji način pripremila predstavnicu Srbije da na dostojan način predstavi sebe i turističku ponudu naše zemlje u svetu.

- Verujemo da će Sara da opravda očekivanja i plasira se u sam vrh svetskog izbora u turizmu - ističu u organizaciji.

Prošle godine Sara Miletić je u Maleziji osvojila lentu druge pratilje, a Sara Stojanović se u sezoni 2015/16. plasirala među najboljih pet, a pripala joj je lenta treće pratilje.


PROČITAJTE JOŠ - SVI HTELI DA SE SLIKAJU SA SAROM: Kondicione pripreme mis turizma Srbije na Kopaoniku


Sara Mitić je sa velikim motivom otputovala u Hrvatsku:

- Presrećna što ću predstavljati svoju zemlju, značajnu turističku destinaciju jedinstvenih prirodnihe lepota - ističe atraktivna Nišlijka. - Moja Srbija je u srcu Balkana, gde se susreću razne civilizacije, kulture, vere, klime i reljefi. Neki snovi naših ljudi promenili su Srbiju i čitav svet. Zbog toga, želim da ostvarim svoje snove.

Mitićeva ističe da joj je velika čast, ali i odgovornost, što joj se ukazala prilika da sve to prikaže svetu, i predstavi brojne mogućnosti za odmor u Srbiji.

- Pozvaću ljude širom sveta da dođu u našu zemlju i osete njene čari, uživaju u njenoj lepoti, najboljoj muzici, brojnim festivalima, kao i u raznovrsnim srpskim specijalitetima - nabrojala je Sara.