POP pevačica Ana Stanić počastvovana je što će biti među učesnicima koncerta posvećenog Arsenu Dediću 30. maja (20.30) u beogradskom Centru "Sava", a tom prilikom će izvesti dve pesme iz repertoara velikog šansonjera. Jedna od njih, otkrila je za "Novosti", je "Ne plači, dušo moja".

Pročitajte još:“BILA JE NjEGOVA MUZA“: Ovako je Arsen Dedić opevao Milenu Dravić (VIDEO)

Stanićeva je i sarađivala sa Arsenom koji je napisao tekst za njenu pesmu "Bioskop".

- Snimljena je na albumu "Sudar" iz 2008. godine - podseća Ana, za naš list. - Imala sam predivnu baladu, ali ne i ideju za tekst. Pomislila sam da bi bilo divno da ga velikan Arsen Dedić uradi. Naravno, bila sam spremna da će, možda, da me odbije. On je bio dosta skeptičan jer je obično radio kompletne pesme. Dopala mu se, međutim, moja muzika, kao i kad je čuo da će "Big bend RTS" da odsvira pesmu, i da će to da zvuči grandiozno. Tekst je otkucao na pisaćoj mašini i poslao vozom koji sam sačekala.

Pročitajte još: Ana Stanić: Balade ostaju za sva vremena

Susreti sa Arsenom ostali su Ani u posebnom sećanju:

- Bila sam u Zagrebu, proveli smo nekoliko sati ćaskajući u hotelu "Esplanada". Hteo je da čuje više o meni - ko sam, šta sam... Postavljao mi je vrlo direktna pitanja. Toliko sam bila puna utisaka posle tog razgovora, on je bio tako duhovit. Posle smo se još jednom videli. Otišla sam kod njega kući, dočekala me je čuvena Gabi Novak. Spremala je ručak i bila tako sređena, našminkana. Imala je prelepu haljinu i čistu, belu kecelju, koju je posle skinula. Kao da je bilo slikanje za "Vog" na temu - kako predivna umetnica izgleda dok sprema ručak. Imala sam utisak kao da sam ušetala među kulise nekog predivnog filma i gledam legende izbliza. Mislim da sam Arsenu bila simpatična i draga. Tom prilikom sam upoznala i njegovog sina Matiju, koji me je nedavno zvao i pitao me da li bih pevala Arsenove pesme. Odmah sam, naravno, pristala.