NASTUP čuvenih metalaca, grupe "Testament", obeležiće večerašnji početak devetog izdanja "Arsenal festa" u Kragujevcu, a mnogi su mišljenja da je ovogodišnji spisak izvođača, što sa svetske što sa domaće scene, najbolji do sada. Prvi put će festival zvanično trajati četiri, umesto dosadašnja tri dana.

Od večeras do 22. juna prve nastupe u Srbiji upisaće Litl Stiven, "Red Feng" i Kurt Vajl, a tu su i dr Nele Karajlić, Mile Kekin, solo i sa "Hladnim pivom", Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, "Partibrejkersi", Dejan Cukić, "Atomsko sklonište", "Goblini" i mnogobrojni drugi izvođači iz Srbije i regiona, raspoređeni na "Mejn stejdžu" i ništa manje atraktivnom "Gardenu".

"Arsenal 09" ima i ekološku dimenziju, kao prvi muzički festival u Srbiji na kome neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će se pića konzumirati isključivo iz trajnih, vizualno brendiranih "Arsenalovih" čaša, koje se dobijaju uz kauciju.

Deveti "Arsenal" obogatiće i atraktivan prateći program. Muzičar, publicista i prevodilac Dejan Cukić govoriće sutra (21.00) u kafeu "Oblomov" o knjizi "Born to Run - Brus Springstin", u petak će na istom mestu, na Svetski dan muzike, uticajni publicista Petar Peca Popović održati predavanje (12.00) "Pronalasci i događaji koji su promenili svet muzike", dok nekadašnji član "KUD Idijoti" Nenad Marjanović Fric (16.00) predstavlja autobiografsku knjigu "Život s Idi(j)otima". U istom prostoru 22. juna od 17.00 frontmen "Goblina" Branko Golubović Golub promoviše knjigu "Izgužvane misli".

PROČITAJTE I: Arsenal fest: Bog stiže u Kragujevac

Povodom svetskog dana muzike 21. juna, na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije, "Arsenal fest" organizuje besplatni koncert na kome nastupaju pank bend "Parampaščad" (13.00), Mile Kekin (13.35) i na kraju (14.00) pevačica Andreja Kurelec Košavić uz Darka Rundeka i njegov prateći bend "Ekipa" izvodi međimurske narodne pesme, kakve su zabeležili na albumu "Mura Mura".