KRAGUJEVAČKI "Arsenal fest 09" počeo je u sredu uveče pred oko 7.000 posetilaca iz Srbije, svih krajeva bivše Jugoslavije i inostranstva, a obeležio ga je žestok nastup treš-metal benda "Testament".


PROČITAJTE I: Nenad Marjanović: Bili smo prvi pravi pankeri u Jugoslaviji

Prostor ispred Mejn stejdža zacrnio se od brojnih majica fanova "Testamenta", čiji je nastup prošao u duhu obeležavanja 20 godina od kultnog albuma "The gathering", sa koga su pevač Čak Bili i ekipa raspoloženo otprašili "D.N.R", "Down for Life", "Eyes of Wrath" i "Legions of the Dead". Američki bend je, između ostalog, isporučio i "Low", "Stronghold", "Practice What You Prech" i "Disciples of the Watch", a sve se orilo od horskog pevanja gromoglasne publike, koja je bend ispratila uz ovacije.

"Testamentu" su na Mejnu prethodili kragujevački "Ded džoker" i folk-metalci "Pero deformero" sa hitovima "Gotičarka", "Kauboj iz Bosne", "Došli smo do kraja puta", dok se na ispunjenom Garden stejdžu uživalo, pre svega, uz legendarno "Atomsko sklonište". Puljani su za početak zasvirali "U vremenu horoskopa", da bi se stiglo do "Paklenih vozača", "Bez kaputa", "Žutog kišobrana" i "Treba imat dušu". Do ranih jutarnjih časova trajala je žurka sa odabranim predstavnicima kragujevačke scene na Eksploziv di-džej stejdžu.

Već na početku odluka da "Arsenal" bude prvi srpski festival bez jednokratnih plastičnih čaša pokazala se kao opravdana. Trajne plastične čaše brendirane "Arsenalovim" vizualom bile su, uz kauciju, dostupne na nekoliko istaknutih punktova. Publika je mogla da uživa i u brojnim drugim sadržajima, kao što su čil-aut zona, kafići na otvorenom, štandovi sa suvenirima, majicama i pločama...

Atomsko sklonište/ Foto Zoran Lazarević