PRVI "Montenegro bir fest" biće održan od 26. do 28. jula na Cetinju, a na tri festivalske večeri nastupiće neki od najpopularnijih bendova u regionu. Program će počinjati svako veče u 19 časova, prvi će se predstaviti crnogorski demo bendovi, a onda i neki od najboljih rokera iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Ulaz na festival je besplatan.

Pročitajte još: Održan ULAZ – najveći regionalni festival popularne muzike

Prve veče, posle "I-pleja", Dragoljuba Đuričića i "Perpera", Cetinjem će odzvanjati hitovi "Van Goga", a posle njih nastupaju žestoki pankeri "Brkovi" i "Pankreas". Podgorički "Fridom" otvoriće drugo festivalsko veče 27. jula, zatim će mikrofon preuzeti Kiki i "Piloti", a prvi koncert, posle petogodišnje pauze, na Cetinju će održati i beogradska grupa "Negativ". U nastavku večeri publiku će zabavljati "Ajsbrn", "Zoster" i "Bed kopi".

Pročitajte još: ODLIČNA VEST: Pobednik Mobil Demo Festa na Arsenalu 2020.

Poslednje večeri "Šobić tribjut bend" izvodiće pesme legendarnog crnogorskog kantautora Miladina Šobića, a iz Beograda na Cetinje stižu "Neverne bebe", Bajaga i "Instruktori" i "Električni orgazam". Festival će zatvoriti hrvatska rok grupa "Let 3".

Posetioci će, osim besplatne večernje zabave, preko dana moći da se upoznaju sa istorijskim blagom crnogorske prestonice kulture, a na više lokacija u gradu će moći da uživaju u gastronomskim đakonijama i mnogobrojnim pivskim ukusima.

Foto N. Skenderija Kiki Pilot