USPEŠNO je Šejla Grgić zamenila prošle jeseni za mirofonom Naidu Čatić u sevdah-bendu "Divanhana", a nije joj bilo nimalo lako. Naida, kao i njena prethodnica Lejla Ćatić, ostavila je dubok trag i, sportski rečeno, podigla lestvicu visoko.

Svesna je toga Šejla, ali kaže da, po dolasku u grupu, nikakav pritisak nije osetila.

- Sve je to teklo prirodno - ističe, za "Novosti", Grgićeva. - Niti su oni mene poredili sa prethodnicama, niti sam ja u bilo kom trenutku osetila da smatraju bilo koju od njih boljom ili lošijom. Sve smo, zaista, ravnopravne, svaka od njih je dala veliki pečat, a sada se ja trudim da dam svoj.

Upitana da uporedi Naidu i sebe, i istakne sličnosti i razlike, Šejla se na trenutak zamislila:

- Dobro pitanje, ali nisam o tome nikad razmišljala. Pevački smo potpuno različite. Druga boja i druga vrsta glasa. Ja sam više sopran, a ona je tamnija, ima niži opseg.

Grgićeva podržava moderniji pristup sevdalinki, kakav neguje "Divanhana".

- Svet se menja, pa i ljudske potrebe - kako za muziku, tako i za sve ostalo. Treba sve da se prilagođava i tržištu i današnjim generacijama. Ne može sevdah više da bude kao pre 40-50 godina, nema interesovanja za to. Naravno, uvek postoje oni koji izvorno izvode sevdalinke, tako i treba da bude, ali mi, ako želimo da imamo koncerte širom sveta, imamo tu potrebu da je prilagodimo i kroz svaki žanr provučemo. Muzičari su obrazovani, svi su završili akademije, i zato želimo da eksperimentišemo - i u popu, i u džezu, klasici... Naš zvuk je fuzija žanrova.


PROČITAJTE I: Neprolaznih 17 bisera velikana