GLAMUROZNO venčanje Blaža Đukanovića i Milene Popović iz Zete u Crnoj Gori u nedelju je bilo glavna tema razgovora u Crnoj Gori. Kako i ne bi, kad se na svadbu sina predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, u Miločerskom parku, na Svetom Stefanu, sjatio tamošnji džet-set, ali i onaj iz regiona.

Pročitajte još: Milo Đukanović oženio sina, evo kako je izgledala mlada; Među gostima Dejan Savićević, Hari Mata Hari, Tarzan...

Od više od 400 zvanica na gala svadbi, glavna zvezda bio je bivši premijer Tajlanda i zvanično najbogatiji Crnogorac, Taksin Šinavatra. Po starom crnogorskom običaju, podjednako sa mladoženjine, ali i mladine strane, bili su brojni gosti iz političkog, javnog i sportskog života Crne Gore, pa svita biznismena, a uočeni su i službeni automobili Ambasade Azerbejdžana i ruske ambasade u Podgorici.

Da svadbari budu u dobrom raspoloženju, potrudili su se muzičari i pevači iz Srbije i regiona. Aco Pejović je, kako se priča, pozvan po želji Milove supruge i Blažove majke Lidije, pevala je i snaha Lepe Brene, Aleksandra Prijović, pa Halid Muslimović, Hajrudin Varešanović, i još nekoliko estradnih zvezda, koje su došle i u svojstvu gostiju. Svi pevači ugovorima su se obavezali da ne govore o detaljima svečanosti, baš kao i osoblje "Aman rizorta".

- Neki od pevača želeli su da besplatno nastupaju na svadbi, jer su u prijateljskim odnosima sa porodicom Đukanović, ali Milo nije želeo o tome ni da razgovara. Svi su uredno plaćeni - kaže, za "Novosti", čovek upućen u detalje svadbe decenije, ne želeći da priča o muzičkom repertoaru i mladencima, koji su prvi ples odigrali iz pesmu Harija Varešanovića.

- Bilo je i naših i njihovih pesama - kaže šeretski jedan gost sa svadbe, priznajući da je ceo događaj bio pravi spektakl, priređen sa dosta umešnosti i ukusa, bez imalo kičeraja.

- Da uskoro postaneš đed - bila je najčešća želja gostiju upućena Milu Đukanoviću, koji je, prema našem izvoru, cele večeri sa suprugom Lidijom bio izvanredno raspoložen.

Foto: Instagram


Veseli mladenci su se posle sečenja trospratne torte "izmackali" njom po obrazima, po starom običaju, a svatovi su uživali u domaćim specijalitetima i pićima sa raznih meridijana.

Do crnogorske javnosti je stiglo nekoliko fotografija sa veselja Đukanovića i Popovića i njihovih prijatelja, jedino je ostala nepoznanica da li je na svadbi bio i premijer Duško Marković.

"NESTAŠNA" SNAHA

PRISUSTVO pripadnika službe bezbednosti bilo je primetno na gotovo svakom koraku u blizini Svetog Stefana, kojim gazduje kompanija "Aman rizorts", milijardera Petrosa Statisa, inače prijatelja Mila Đukanovića. Više službenih patrolnih brodića, ali i privatnih, patroliralo je oko grada hotela i na potezu prema Budvi. Novinarima, naravno, nije bio dozvoljen pristup svadbi, dok je fotografisanje bilo moguće samo izdaleka, uz profesionalnu opremu. Uprkos tome, procurilo je nekoliko fotografija sa slavlja, zahvaljujući "nestašnim" svatovima, koji su slike "kačili" na "Instagram". Među njima je bila i nevesta Milena, koja je od subote i zvanično - Đukanović.