NISU snimili novu sezonu, što su fanovi priželjkivali, nisu ni film, što je praksa nekih njihovih kolega, ali "Prijatelji" se ponovo okupljaju. Na neki način.

Pročitajte još:STRAHUJU ZA PERIJA: Glumci iz serije "Prijatelji" zabrinuti za kolegu

Nizom događaja ovog meseca, obeležava se jubilej - četvrt veka od kako smo prvi put ugledali Moniku, Rosa, Rejčel, Čendlera, Fibi i Džoija ne sluteći da će nas njihove avanture tako očarati da ćemo ih bez daha pratiti deset godina. Tematska tura u Njujorku kroz stanove junaka, ali i prikazivanje epizoda u bioskopima samo su neke od aktivnosti koje su organizatori pripremili za sve fanove Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lize Kudrou, Metjua Perija, Dejvida Švimera i Meta Leblanka.

Tokom tri večeri, danas kao i 28. septembra i 2. oktobra u više od 1.000 bioskopa širom SAD, biće projekcija 12 digitalno remasterizovanih epizoda, svake večeri po četiri. Teško je bilo izabrati među 236 nastavaka, koliko ih je ukupno snimljeno, ali izbor je pao na pilot-epizodu, zatim onu kada svi saznaju za Monikinu i Čendlerovu vezu, pa onu kada Fibi zatrudni, ali i epizodu u kojoj Čendler provodi šest sati u kutiji. Među 12 veličanstvenih su i epizoda u kojoj se Ros i Rejčel poljube prvi put, ali i ona u kojoj se on venčava sa Emili. Neće ipak sve biti staro. Biće prikazani i novi intervjui sa glumcima i do sada neviđeni snimci, najavljuju organizatori.

- Uticaj koji "Prijatelji" imaju 25 godina nakon početka emitovanja je neverovatan - kaže Liza Gregorijan iz "Vorner brosa". - Divno je znati da serija i dalje okuplja ljude svih uzrasta. Veoma smo uzbuđeni što ćemo ove digitalizovane epizode prikazati u bioskopima tako da naši verni fanovi mogu da uživaju u scenama "Prijatelja" na novi način.

U obeležavanje se uključila i kompanija "Lego" koja je pripremila set od 1.079 kockica pomoću kojih se mogu napraviti junaci serije u njihovom omiljenom sastajalištu, kafiću "Central park". Bivši poslodavac Rejčel Grin (Dženifer Aniston), kompanija "Ralf Loren", prošle nedelje je plasirala kolekciju inspirisanu ovom ikonom stila devedesetih godina. Članovi ekipe koji imaju instagram-naloge jubilej su obeležili objavljivanjem iste fotografije iz serijala, uz koju su se zahvalili fanovima.

LjUBIČASTA VRATA

KAO deo obeležavanja jubileja, producentska kuća "Vorner bros" pripremila je u Njujorku tematsku turu kroz devet prostorija, od kojih šest predstavljaju omaž glavnim likovima. Fanovi će do početka oktobra, za kartu od 29,5 dolara moći da vide kafić u kom su se prijatelji okupljali i narandžasti kauč na kom su sedeli, ljubičasta vrata Monikinog i Rejčelinog stana, kao i druge detalje koji asociraju na omiljenu ekipu.