AMERIČKA naučnofantastična saga "Predstraža", čija je druga sezona početkom godine kompletno snimljena i montirana u Srbiji, obnovljena je za treći ciklus. Izvršni producent Din Devlin, poznat kao scenarista blokbastera "Dan nezavisnosti", "Godzila" i "Zvezdana kapija", kaže da je ekipa serije sa velikim oduševljenjem dočekala vest o nastavku avantura neustrašive i lepe ratnice Talon (Džesika Grin).

- Srećni smo što nam je kanal Si-Dablju pružio priliku da publici podarimo još jednu sezonu, kako u Americi tako i, posredstvom naših partnerskih televizija, širom sveta. "Predstraža" je postigla veliki uspeh i ima odanu bazu obožavalaca. Ponosni smo zbog toga, ali osećamo i veliku odgovornost da zadržimo njihovu pažnju i u novom ciklusu - rekao je Devlin.

Pročitajte još - „Predstraža“: I treću sezonu snimićemo u Srbiji

Mada su producenti i autori Džejson Faler i Kinan Grifin proletos izjavili za "TV novosti" da će i treću "rundu" snimati u našoj zemlji, ukoliko dobiju zeleno svetlo, još nije zvanično potvrđeno hoće li se junaci "Predstraže" vratiti u Šimanovce. Premeštanjem seta u Srbiju iz američke Jute dobili su mogućnost da povećaju obim serije u pogledu produkcijskih vrednosti, veličine kulisa i broja statista, a srednjovekovni zamkovi i tvrđave doneli su joj dašak tog vremena. Kada se na to doda da su troškovi produkcije u našoj zemlji petostruko niži nego u SAD, sva je prilika da ćemo se već krajem godine družiti sa Talon i njenom borbenom ekipom.

Premijera treće sezone "Predstraže", za koju je naručeno 13 epizoda, zakazana je za 20. jul 2020. na kanalu Si-Dablju.


Jelena Gavrilović


SANINA SUDBINA NEIZVESNA

POSLEDNjA, 13. epizoda drugog ciklusa "Predstraže" biće prikazana 7. novembra u 21.00 na ovdašnjem kanalu Saj-Faj. Glumica Jelena Gavrilović, koja je dobila jednu od vodećih uloga u aktuelnoj sezoni, još nije obaveštena da li će u nastavku igrati isceliteljku Sanu Vasić.

- Drago mi je da je "Predstraža" dobila treću sezonu - kaže, za "TV novosti", Gavrilovićeva. - Nadam se da će se snimati ponovo kod nas. To je nova prilika za sve filmske radnike u Srbiji da pokažu svoje znanje. Moj lik ima veoma značajan udeo u poslednjoj epizodi drugog ciklusa, ali videćemo šta će biti dalje. Sanina sudbina je trenutno u rukama scenarista i produkcije.