MISTERIOZNO ubistvo otvara novi vrtlog zavera i mračnih tajni. Dok inspektor Pletikosić pokušava da razotkrije šta stoji iza nove tragedije, čini se da niko drugi ne želi da se klupko odmota. Novi likovi pristižu na Balkan, a spletke se zakuvavaju na svim "punktovima" zemlje čija budućnost nije svetla. Nekoliko paralelnih priča vodi nas kroz novih 10 epizoda dugo očekivanog serijala "Senke nad Balkanom", a prema rečima autora Dragana Bjelogrlića, u nastavku je zadržan prepoznatljiv stil.

- Trudili smo se da drugu sezonu napravimo potpuno zaokruženo i autentično tako da mogu da je gledaju i oni koji nisu videli prvi ciklus - kaže Bjelogrlić.

- "Senke nad Balkanom" su meni veoma bitno delo, dao sam sve od sebe da uradim nešto iza čega mogu da stanem i lično i profesionalno. One su moj maksimum i kreativni i ljudski u ovom trenutku. Biće dosta novih likova, a imamo i pojačanje scenaristu Bobana Jevtića. U novim epizodama smo se više bavili profilisanjem likova, odnosa, i nekim vođenjem svih tih paralelnih tokova. Scenarista Dejan Stojiljković nam je otkrio da u novom ciklusu nema Rusa, ni princa Đorđa Karađorđevića.

Pročitajte još - „Senke nad Balkanom“: I Tane na ivici zakona

- Radnja se događa šest godina kasnije, 1934, i to ni- je slučajno jer je te godine ubijen kralj Aleksandar. Mi se bavimo zaverom koji je kao rezultat imala marseljski atentat. Naši junaci su u potpuno novim situacijama. Tane (Dragan Bjelogrlić) se povukao iz policije, a njegov bivši partner Stanko Pletikosić (Andrija Kuzmanović) je sada glavni. Jatagan mala je dobila više pro- stora, kao i cela priča oko Mustafe Golubića (Goran Bogdan). Iz prošle sezone tu su i Makedonci, Krojač (Nenad Jezdić), a sada je Kaluđer (Gordan Kičić) prešao u neki polulegitiman biznis. Tu je i predstavnik inostranog zapadnjačkog kapitala (Bogdan Diklić), nastalog na osnovu čoveka koga su zvali beogradski Gebels, Danila Gregorića, zatim lik podnarednice Draginje (Vesna Trivalić). Radnja se vrti oko ubice koji se na neki način predstavlja kao neznani junak. Tada je podizan Spomenik neznanom junaku na Avali, a na tom mestu je bila tvrđava Žrnov iz srednjeg veka. Ona je potpuno sravnjena sa zemljom da bi se tu podigao taj monumentalni spomenik koji ima dosta masonskih i okultnih simbola - otkriva Stojiljković. Glumica Marija Bergam koja tumači Maju Davidović, istakla je da se njen lik razvija veoma zanimljivo. - Ona i dalje hoda na ivici noža, stalno između života i smrti i dobra i zla samo što je sada situacija opasnija i oštrija. Trudila sam se da uđem u duh te epohe i ovo je najintrigantiji trenutak naše savremene istorije - kazala je Marija.DRUGA STRANA GOLUBIĆA

LIK Mustafe Golubića, obaveštajca o kome se malo toga zna, zaintrigirao je publiku u prvom ciklusu, pa ćemo ga u narednom upoznati još bolje. Glumac Goran Bogdan, koji ga tumači, otkrio je da ćemo videti Golubićevu "emotivniju" stranu.

- Sada je Mustafa mnogo prisutniji. On je i pozitivac i negativac, zato je i nekako blizak, jer je i dobar i loš. Vezao sam se za taj lik, nisam mnogo znao o Mustafi ranije - rekao je Goran Bogdan.