PRIZNAO je da je sramota da se ispadne iz daljeg takmičenja od Šamroka, ali nije podneo ostavku! Trener Partizana Aleksandar Stanojević ostao je poprilično nedorečen posle jedne od najvećih bruka u istoriji kluba, ispadanja od poluamaterskog tima iz Irske, ne napadajući ni igrače, ni upravu kluba, ni sebe.

Za sve ocene i analize, kako je rekao, biće spreman u naredna dva-tri dana. Ako uopšte do tada ostane trener.

- Da sačekamo da prenoći, a onda ćemo moći da pričamo o svemu, od moje ostavke do stvari koje su dovele do ovoga - odgovorio je na pitanje o odlasku Aleksandar Stanojević. - Naravno da trener snosi najveću odgovornost. Ako rukovodstvo misli da treba da me promene, nema nikakvih problema. Ja sam vojnik Partizana i radiću sve što je u interesu kluba. Tu sam za svaki razgovor.

Nije imao Aleksandar Stanojević objašnjenje za ono što se dešavalo fudbalerima Partizana koji su obrukali i sebe i klub, koji su promašivali ono što se činilo nemogućim, kojima je golman Šamroka bio nepremostiva prepreka.

GLUPO ISPADAMO SMATRA šef struke Partizana da su crno-beli obe eliminacije iz evropskih kupova ove jeseni „izborili“ sami.
- I protiv Genka i protiv Šamroka ispali smo na svoje gluposti. Napadali smo, stvarali šanse, a onda primali golove iz sopstvenih grešaka - ocena je Stanojevića.

- Sramota je da se ispadne od ekipe kao što je Šamrok, i tu nema priče! Pokazali smo u oba meča da smo bolji tim, ali je neverovatno kakve smo šanse promašivali i u Belfastu i u Beogradu. Tu je bio ključ utakmice, neiskorišćene prilike, uz lošiju igru, razlog su eliminacije.

Na pitanje ko je dovodio pojedine igrače u Partizan, konkretno Eduarda, Jovančića i Rankovića, trener Stanojević je takođe ostao uzdržan.

- Nije trenutak da sad pričamo o tome, možemo sutra-preksutra. Naravno da smo ih dovodili svi zajedno, da sam se i ja složio za njihovo angažovanje.

Isto tako je ostalo nedovoljno razjašnjeno zašto se odjednom, posle tačno godinu dana, na golu našao Radiša Ilić, a ne Vladimir Stojković.

- Suština je da Stojković nije u adekvatnoj formi. A ima i još razloga - „zakočio“ je Stanojević.

Ostaje da se vidi šta će pokazati analize, kako trenera, tako i klupskog rukovodstva već u petak-subotu, jer Partizan posle dugo godina na terenu nije izborio plasman u grupe evropskih kupova.

DA LI JE MILINKOVIĆ REŠENjE?
KAD ispadnete iz daljeg takmičenja izgubivši od amatera iz Irske i bacite ne samo sportski aspekt već i milione evra, a bili ste tako blizu plasmana u Ligu šampiona, onda sve reči opravdanja i proklinjanje sreće padaju u vodu. Uprava Partizana na čelu sa predsednikom Draganom Đurićem mora da reaguje - da preispita sebe, sportski sektor sa direktorom Mladenom Krstajićem, kredibilitet trenera Aleksandra Stanojevića, i da dobro opali igrače po džepu.

U ovakvim situacijama prvi strada trener, jer lakše je promeniti njega jednog nego 25 igrača, a čaršija još od eliminacije od Genka šuška da će na klupu u ovakvim okolnostima Zoran Milinković. Bivši trener Vojvodine je pik jednog dela uprave kluba duže vremena, čak je bio pominjan i pred derbi sa Crvenom zvezdom, ali Alekskandar Stanojević je prošle sezone svoj kredibilitet branio i odbranio rezultatima, trofejima. On nije zaboravio da radi, niti je manje dobar trener nego što je bio juče kad je pobeđivao i bio najbolji, ali očigledno da su kola krenula nizbrdo, da je izgubio onu „hemiju“ u svlačionici, dešavaju se neke čudne stvari, zataškavane su nesuglasice...

Posle ovakvog debakla i blamaže od Šamroka, Stanojević mora da bude Hudini da objedini ekipu. Ali, jutro je pametnije od noći, predsednik Dragan Đurić je na potezu.