Različita su tumačenja oko izbora budućeg selektora. I dok jedni smatraju da je FSS zakasnio, drugi podržavaju odluku čelnika Saveza i stav da novo rukovodstvo bira selektora.

Odluku o (ne)izboru definitivno ćemo dobiti 13. februara, kada bi trebalo da se održi Skupština FSS koja raspisuje izbore u fudbalskoj organizaciji. Bez obzira na taj datum, važno je istaći da licitacija sa imenima već traje, a nekako u prvi plan izbija Siniša Mihajlović,bivši trener nekoliko italijanskih klubova.

Njegov najveći adut je velika igračka karijera i mišljenje da bi njegov autoritet bio od koristi onima koji će igrati u nacionalnom timu, piše „Sport“.

S druge strane, Mihajlović nije baš bio uverljiv sa rezultatima u Bolonji i Fiorentini (dobio otkaz), za razliku od perioda kada je vodio Kataniju. Zbog toga i enigma oko njegovog statusa.

Uglavnom, ko god da bude, bio to i Mihajlović, moraće da povuče i bolne poteze, da se zahvali nekim starijim igračima, oseti snagu mladosti i šansu pruži pojedinim klincima koji bi trebalo dugo da budu oslonac najboljeg nacionalnog tima.

Dakle, treba nam selektor koji ima hrabro srce i hladnu glavu, naravno harizmu i znanje, viziju tima i igre. Da li je to Mihajlović ili neko drugi, mora da dobije podršku, jer, bilo bi najgore početi mandat u lošoj atmosferi...