Kuća je gorela, a, svi su bili tu, da pomognu proteklog vikenda i ohrabre „vatrogasce” u akciji spasavanja zidova Makabija iz Haife. I, uspeli su, njih 33.000 da dignu ekipu do pobede i šestog mesta na tabeli (12 bodova iz 10 utakmica).

- Veliki izraelski derbi, pao je Hapoel Tel Aviv, 3:1 za nas - podseća golman Vladimir Stojković u razgovoru za „Sport” - Pred krcatim tribinama jednog od najlepših stadiona u Evropi, pred sjajnim navijačima, koji nikada ne napuštaju klub. Dokaz pripadnosti uočava se, uostalom, i u broju godišnjih, pretplatnih ulaznica, 20.000 simpatizera poseduje taj dragoceni papir.

Imalo je šta da se vidi protiv prestoničkog sastava?

- I te kako. Makabi je držao čas fudbala i zasluženo, agresivnom, napadačkom igrom došao do trijumfa.

Odzvonilo je krizi rezultata, upisani su bodovi posle podužeg posta?

- Hajde najpre, ako mi dozvolite, da vratim točak, muke su počele porazom od Makabija iz Tel Aviva, u zaista čudnoj utakmici. Posle 20 minuta na semaforu je mogao i morao da glasi rezultat 6:0 za Makabi Haifu, pogađali smo stative, prečku...Onda se dogodio crveni karton, aktuelni šampion je poveo, mi potom izjednačili, pa ostali bez još jednog isključenog fudbalera. I, na kraju izgubili 3:1. Samopouzdanje je nestalo, neuspesi su naišli u nizu, kad nam ni rivali nisu mogli ništa, postali smo sami sebi najveći neprijatelji, prste je umešao autogol. Bilo, ne ponovilo se...Optimist sam, verujem u uspon Makabija.

ZUJI SA SVIH STRANA Izraelska liga? Lakša ili teža od grčkog šampionata u kojem je Stojković branio (Ergotelis) pre transfera u Makabi iz Haife?
- Neuporedivo teža - ističe Stojković - U Izraelu se igra brže, za gol više, stvara se mnogo šansi, zuji sa svih strana kao u Engleskoj, 50 odsto sam zaposleniji nego u zemlji Helena - otkrio je Stojković.

Isto kao i vi razmišljaju navijači i predsednik kluba?

- Dali su punu, bezrezervnu podršku treneru Stanojeviću kad je ponudio ostavku, a, to nešto govori, pardon, govori sve, govori koliko poštuju njegov trud, angažovanost i znanje. Zajedno smo najjači!

Danas bi trebalo da budete jači od Netanje?

- Na ovom gostovanju bar pola gledališta bodriće Makabi.

Prognoza?

- Pobeda Makabija.

Kad završite sa Netanjom, na red će doći Šmona, iznenađujući lider izraelskog šampionata?

- U Haifi, subota, šesti decembar. Da vidimo koliko, zapravo, vredimo. Na tabeli smo čak 12 koraka iza Šmone, daleko, predaleko, što, naravno, ne predstavlja realan odnos snaga. Šmona jeste za respekt, ali...

Juriš na bodove?

- Zna se, bez obzira na trenutno stanje u prvenstvu, ko je ko u ovdašnjem fudbalu - zaključio je čuvar mreže Vladimir Stojković.

Da se ne zaboravi.

PROČITAJTE I OVO:
UEFA nije prihvatila žalbe Srbije i Albanije
Snimljen trenutak napada na Marka Ivkovića
Mijailović: Uvek sam tu za Zvezdu
Pavlović: U podsvesti sam želeo da se vratim u Partizan
Nekadašnji vrhunski atletičar bez posla i na ulici
Galatasaraj hoće Raduljicu