OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": ISTANBUL

PARTIZAN u ovom trenutku nema kvalitet i igračku zrelost da parira timovima kakav je Bešiktaš. Svestan je toga i šef struke crno-belih Zoran Mirković i upravo je na tome bila baza njegovog izlaganja pred novinarima neposredno po završetku utakmice.

-Mi smo izgubili od jačeg protivnika, od bolje ekipe. Čestitam im na pobedi i na sportskoj borbi. Ovo je velika utakmica i ozbiljan protivnik da bi se primili ovako neozbiljni golovi. Sva tri gola primili smo kroz sredinu i posle više nije bilo povratka. Ovo je naša realnost u ovom momentu. Mi moramo mnogo da radimo, a situacija je teška, ostaju nam prvenstvo i Kup.

Za razliku od prethodnog trenera Mirkovića ne beži od kritike, međutim, nije želeo da ulazi u analizu pojedinačnog učinka.

- Najviše zameram igračima odsustvo koncentracije kod prekida. Nedopustivo je da se prime takvi golovi, bez ikakvog otpora. To su komplikovane, ali i najjednostavnije situacije. Moramo da preuzimamo više odgovornosti kad je malo prostora, mi smo bežali od igre. Kod prekida se tačno zna raspored i ko je za šta odgovoran, a mi smo bili bez ikakvog otpora.

Pročitajte još Guneš hvali tandem Partizana: Pantić i Zakarić su pravi

Upitan da prokomentariše šta bi posle viđenih 90 minuta uradio drugačije Mirković je rekao:

- Šta bih menjao? Nama neke stvari diktiraju sam sastav tima. Stanje pojedinih igrača je takvo da nemaju snage za celu utakmicu tako da bih opet isto uradio. Ne bih o imenima, ne bih nikog izdvajao ni po dobru ni po zlu. Svetu Markovića sam menjao iz taktičkih razloga, pokušali smo da igramo malo i hazarderski, a Šćekić je tražio izmenu – završio je Mirković uz napomenu da mu se u Bešiktašu najviše svideo kvartet Kvarežma, Pepe, Vida i Medel.

MARKOVIĆ: NEOPREZNO DO MINUSA
MLADI štoper crno-belih Svetozar Marković je na terenu proveo samo 45 minuta, pošto je zbog taktičkih zamisli ostao u svlačionici na poluvremenu.

- Ne znam šta bih rekao. Nismo ostvarili cilj i sada moramo da se skoncentrišemo na domaća takmičenja. Primili smo dva gola iz naše neopreznosti iz prekida i to kroz centralni deo. Pokušaćemo da te stvari popravimo koliko je moguće – rekao je Marković.