Trener fudbalera Real Madrida Julen Lopetegi kritikovao je danas planove da se jedna prvenstvena utakmica odigra u SAD, rekavši da to podriva domaći šampionat.

Španska prva liga nedavno je potpisala 15-godišnji ugovor sa medijskom kompanijom Relevent, u cilju promocije fudbala i svojih brendova u inostranstvu, a prema kome bi jedna prvenstvena utakmica trebalo da se odigra u SAD.

Uprava španske lige je u utorak tražila dozvolu od Fudbalskog saveza (RFEF) da Đirona i Barselona odigraju utakmicu u Majamiju, 26. januara.

- Ne želim da se to dogodi. To neće doprineti ujednačenom takmičenju. Sve ekipe bi trebalo da igraju na istim stadionima - rekao je Lopetegi, preneli su britanski mediji.

Dozvolu za odigravanje utakmice treba da izdaju Fudbalski savez Španije, Fudbalski savez SAD, Evropska fudbalska unija (Uefa) i Konfederacija Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Predsednik RFEF Luis Rubijales nedavno je govorio protiv ideje o utakmici u SAD.

Takođe, tim planovima se protivi i Udruženje španskih fudbalera. Posle sastanka u ponedeljak, saopšteno je da će fudbaleri doneti konačnu odluku da li će se utakmica igrati u SAD.