BOD protiv Đirone na domaćem terenu, poraz od Leganjesa u gostima i jedva iščupan remi prekjuče u okršaju sa Bilbaom na “Kamp nou”. Tri vezane utakmice bez pobede bile su dovoljne da španski mediji krenu “đonom” na Valverdeovu četu, koja se već karakteriše kao najgori sastav Barselone u poslednjoj deceniji.

Barselona je i pored sušnih 270 minuta i dalje na prvom mestu Primere, ali su Španci pronašli dosta elemenata koji govore u prilog tezu da Barselona nije igrala lošiji fudbal u poslednjih deset godina.

PROČITAJTE JOŠ: MESI LjUT: Ne smemo ovako da primamo golove

Prvi je taj da je odbrana rivalima dozvolila da već osam puta zatresu mrežu Ter Štegena, a Nemac je prethodne sezone na prvih 19 utakmica primio samo devet. Mediji “gađaju” čelnike tvrdnjama da su promašena brojna pojačanja (Vidal, Lengle, Malkom, Artur...), a da ekipa definitivno nije ni upola kvalitetna kada na terenu nema Lionela Mesija. Uz to rezerve deluju preplašeno na svakom meču, što uz institucionalnu krizu kluba daje za pravo tamošnjoj sedmoj sili da ovu ekipu (pro)ceni kao najgoru u poslednjih deset godina.