Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre rekao je da se napadač Real Madrida Karim Benzema gotovo sigurno neće vratiti u reprezentaciju.

- Nemam ništa protiv Karima, oduvek se dobro ponašao u državnom timu, ali mislim da je završio sa reprezentacijom, pogotovo što u poslednje vreme nije dovoljno spreman - rekao je Le Gre francuskim medijima.

Benzema je poslednji put za reprezentaciju igrao u oktobru 2015. godine, a u ponedeljak se našao na listi od 30 kandidata za najboljeg fudbalera sveta u izboru Frans fudbala.

PROČITAJTE JOŠ: Ronaldov advokat: Tvrdnje o silovanju izmišljene, dokumenti promenjeni

Benzema nije u dobrim odnosima sa selektorom Didijeom Dešanom, koji ga nije zvao u tim otkako je fudbaler rekao da je selektor popustio pod pritiskom rasističkog dela Francuske, kada ga nije uvrstio u ekipu za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Takođe, Benzemi nije pomoglo ni to što se sumnjiči da je učestvovao u ucenjivanju privatnim video snimkom saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene. Presuda o tome trebalo bi da bude saopštena u novemrbu.

- Tri ili četiri godine se taj slučaj vuče. Trebalo je da se reši ranije. Taj slučaj je svima otežao stvari - dodao je predsednik Saveza. Benzema je odigrao 81 utakmicu za reprezentaciju i postigao je 27 golova. On je putem Tvitera tražio od Le Grea da ga ostavi na miru.

- Gospodine Le Gre zaboravite me i ostavite me na miru. Francuska je svetski šampion i to je najvažnija stvar. Ostalo je beskorisno. Hvala - naveo je Benzema.