POTREBAN je bod, ali "orlići" idu na sva tri. Mlada fudbalska reprezentacija Srbije danas (18.00) na "Karađorđu" dočekuje Austriju u kvalifikacionom meču za EP dogodine u Italiji i San Marinu, rešena da nastavi seriju pobeda.

Izabranici selektora Gorana Đorovića vode na tabeli grupe 7, a u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarili su svih osam pobeda. U preostala dva duela sa Austrijom i u utorak, 16. oktobra sa Jermenijom, našem timu dovoljno je da osvoji samo bod i da se potpiše na vizu za EP.

- Idemo dalje u istom ritmu - kaže Ivan Šaponjić, strelac "orlića", igrač Benfike. - Svakako, neće biti lak duel sa Austrijancima. Gledali smo snimke njihovih igara i znamo da je reč o dobroj ekipi, igračima koji nastupaju u ozbiljnim klubovima. Međutim, istina je da se na "Karađorđu" samo mi pitamo i da od našeg raspoloženja sve zavisi.

"Orlići" su u nizu ređali trijumfe - Gibraltar 4:0 i 6:0, BJR Makedonija 2:0 i 2:1, Rusija 3:2 i 2:1, Austrija 3:1 i Jermenija 1:0, pa žele da stave tačku na izuzetno uspešan ciklus.

- Jedva čekamo da izađemo na teren. Ako damo maksimum, kao na prethodnih osam utakmica, stvar je savršeno jasna. Idemo na pobedu, to je naš interni dogovor. Jer, kada smo već sve do sada dobro uradili sa savršenim učinkom, želimo da to i potvrdimo - kaže Šaponjić i naglašava da će novosadska publika imati priliku da uživa u napadačkoj igri mlade reprezentacije Srbije.