OD STALNOG DOPISNIK "NOVOSTI": PARIZ

Visoki funkcioner Crvene zvezde je, navodno, hteo da uplati čak pet miliona evra na kladionici na poraz svog kluba od minimum pet razlike u duelu Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom (završeno 6:1 za favorita)! Vest koja je stigla juče odjeknula je kao bomba, a Evropska fudbalska unija upozorila je francuske vlasti da postoji sumnja u pokušaj nečasnih radnji, preneo je ugledni francuski sportski list "Ekip".

Nekoliko dana pre utakmice, UEFA je obavestila francusko tužilaštvo o mogućim nelegalnim radnjama, a o svemu su upoznati samo još predsednik UEFA Aleksandar Čeferin i najbliži saradnici. Isti izvor prenosi i da je istraga otvorena i da su optužbe najozbiljnije shvaćene.

Izvor informacije čiji identitet, naravno, nije otkriven, ali čiji "pedigre" se smatra zanimljivim koliko i verodostojnim, prosledio je UEFA dojavu koja bi potencijalno mogla da dovede do jednog od najvećih skandala u nameštanju mečeva.

Pročitajte još: Mondoloni posetio Zvezdu pred gostovanje PSŽ-a u Beogradu

Informacije ovog "čestitog saradnika" su govorile da se jedan veoma visoki funkcioner Crvene zvezde spremao da, sa svojim saučesnicima, uloži blizu pet miliona evra na poraz sopstvene ekipe sa najmanje pet golova razlike. Da bi osigurao da se meč odvija shodno njegovim interesima, funkcioner Crvene zvezde navodno je u kombinaciju uključio više igrača. "Ekip" takođe navodi da je neimenovani čelnik Crvene zvezde dan pre utakmice trebalo da se sastane sa predsednikom PSŽ Alom Kelaifijem i da su se francuski organi spremali da slušaju taj razgovor. Međutim, do tog susreta nije došlo.

Pre početka utakmice nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na ovu utakmicu koju je PSŽ lako i ubedljivo dobio.

- Ni u Francuskoj, ni u partnerskim zemljama Kopenhagenske grupe, a ni u Globalnom monitoring sistemu lutrije nisu primećene atipične opklade na ovu utakmicu - saopštilo je francusko Regulatorno telo za onlajn igre.

Iz UEFA zasad nije stigao nikakav glas, a u tekstu "Ekipa" se zaključuje:

Pročitajte još: Čaušić: Svi priželjkujemo duplu krunu

- Sve su mogućnosti otvorene. I da je meč namešten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde.

Ogorčeni na pisanje "Ekipa" bili su i u Pari Sen Žermenu:

"Ni u jednom trenutku, niko od članova kluba nije imao bilo kakve razgovore sa rivalom osim onih standardnih, vezanih za organizaciju meča i protokolarnih stvari.

ZARADA BAR TRI PUTA VEĆA

KVOTA na pobedu PSŽ bila je identična onoj koja već stoji u ponudama za naredni meč Crvene zvezde u Liverpulu (1,05), a shodno tome trijumf domaćina sa pet i više golova razlike se množi sa 3,3 u odnosu na uplatu. To praktično znači da navodi o zaradi od više desetina miliona evra nisu tačni, jer je na uloženih pet miliona evra na takvu igru moguće zaraditi "samo" 11,5 miliona evra.