MAČVA, pa pauza. Partizan danas (18.00) utakmicom protiv šabačkog superligaša završava prvi deo sezone koji je po oceni šefa struke Zorana Mirkovića odrađen vrlo dobro. On je juče, na poslednjem brifingu sa novinarima u 2018, učinak u poslednja četiri meseca, koliko je na klupi crno-belih, ocenio četvorkom na skali od jedan do pet.

- Četvorka je visoka ocena, a ja posle svega što je urađeno ne mogu da budem nezadovoljan. Polazna tačka nije bila najsjajnija, došao sam na klupu u nezgodnom momentu, moglo bi se reći nefudbalskom. Vrlo dobro znamo šta smo uradili i šta sve nismo uspeli da uradimo - istakao je Mirković.

Ono što šefu struke Partizana najviše smeta u prethodnom periodu su greške koje su ekipu koštale dosta bodova.

PROČITAJTE JOŠ: PLAKETE ZA OSVAJAČE SE KUPA: Partizan obeležio lep jubilej

- Pokazali smo i kvalitet i karakter na većini utakmica ove jeseni, ipak, nekoliko mečeva u kojima smo prosipali bodove u poslednjih desetak minuta je doprinelo tome da kompletna slika o ostvarenom ne bude bolja. Sve zajedno kad se uzme u obzir mislim da je četvorka realna ocena.

Posle 20 odigranih prvenstvenih utakmica, dva kup-duela i osam na evropskoj sceni jasno je da ekipa sa nestrpljenjem čeka pauzu i punjenje baterija na odmoru.

- Odigrali smo dosta utakmica u prethodnom periodu i razumljivo je da su igrači umorni, željni odmora. I pored toga jasno je da danas protiv Mačve ne sme da bude nikakvog opuštanja i da u svakom trenutku moramo da budemo maksimalno skoncentrisani.

Crno-beli posle ubedljive pobede na Banjici sigurno sa mnogo više samopouzdanja dočekuju završnih 90 minuta jeseni.

- Pred nama je utakmica sa čvrstom, disciplinovanom i organizovanom ekipom. Mačva često igra na granici dozvoljenog i to je nešto na šta ćemo morati da se adaptiramo. Koliko vidim, biće veoma loše vreme što znači da je pred nama veoma težak zadatak. Važno je da, kao i na Banjici u prethodnom kolu, što ranije postignemo gol.

PROČITAJTE JOŠ: Mirković: Jesenji deo sezone bih ocenio četvorkom

Kadrovska situacija u ekipi pred poslednjih 90 minuta je dobra, sa izuzetkom ranije povređenog Marka Jankovića.

- Marka uskoro očekuje operacija u Minhenu i on je jedini koga danas neću imati na raspolaganju. Svi ostali su spremni - zaključio je Mirković.