Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da se ne boji utakmice sa Portugalijom, koga je ocenio prvim favoritom u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2020. godine.


- Cenimo i poštujemo Portugal, to je favorit broj jedan, ali se ne bojimo, iako smo oslabljeni. Ovi momci koji su igrali u Nemačkoj su pokazali kvalitet, da su veoma disciplinovani, da je atmosfera zaista dobra, svi su raspoloženi i biće kvalitetna utakmica. Nadamo se najboljem - rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Lisabonu.


Srbija će gostovati Portugaliji u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


PROČITAJTE JOŠ: LAZOVIĆ POSLE PET GODINA PONOVO ZAIGRAO U NACIONALNOM TIMU: Nikad nisam gubio nadu


Portugalija je već igrala jednu utakmicu, nerešeno sa Ukrajinom (0:0).


- Normalno je da budu pod pritiskom, kao što smo i mi. Igra se za bodove. Utakmica će biti važna i za Portugaliju i za Srbiju. Portugalija je favorit broj jedan, aktuelni evropski šampion. Imaju kvalitetnu ekipu bez obzira na to što su igrali nerešeno sa odličnom Ukrajinom - kazao je Krstajić.


Naveo je da se neće ugledati na Ukrajinu.


- Svako ima svoj model, kako Ukrajina, tako Portugalija i Srbija. Ne gledamo druge, već nas, da se što bolje spremimo. Znamo naše mane, znamo njihove i želimo da ih nađemo što više. Znamo svoj kvalitet, šta možemo i najbitnije je da budemo maksimalno koncentrisani - dodao je selektor.


PROČITAJTE JOŠ: Fejsa tražio da ne igra za reprezentaciju


On neće moći da računa na Aleksandra Kolarova, Nemanju Matića, Filipa Kostića i Ljubomira Fejsu.


Rekao je da "naravno da zna sastav" koji će izaći na teren, da su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović normalno trenirali dan pred utakmicu i da ima kompletnu sliku.


Dodao je da želi da Srbija u budućnosti bude kao ona na utakmici sa Nemačkom u Volfsburgu (1:1).


- Suština je da igramo sve bolje, bez obzira na protivnika. Model iz Nemačke je ono čemu težimo u budućnosti, dobre stvari da zadržimo, a loše da svedemo na minimum - istakao je Krstajić.


Portugalske novinare je zanimalo Krstajićevo mišljenje kako će ekipa Srbije zaustaviti Kristijana Ronalda.


- Veliku zvezdu je teško analizirati. Imamo neke ideje i metode kako da pokušamo da ga zaustavimo. Nisam ni prvi ni poslednji koji će reći da je možda i najbolji na svetu, suvišno je komentarisati - rekao je Krstajić.


PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA MORA DA PADNE: Portugalci nezadovoljni remijem sa Ukrajinom na startu kvalifikacija za EP


Kapiten ekipe Dušan Tadić rekao je da veruje u povoljan rezultat u Lisabonu.


- Ako se pogleda prošlost, imali smo mnogo problema sa incidentima i oni su nas izbacivali na prethodnim takmičenjima, Đenova, Albanija i tako to. Svesni smo da možemo da napravimo problem Portugaliji, ali treba ići korak po korak. Verujemo u sebe i nadamo se dobrom rezultatu. Ovo je najteže gostovanje i ne smemo previše da pretimo Portugalu. Želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, to nam je cilj i učinićemo sve da do toga dođemo, iako neće biti lako - rekao je Tadić.


Tadić je naveo da mu je nebitno na kojoj će poziciji igrati i da je najbitnije da najbolje moguće odgovori svakom zadatku i da se prilagodi na njega, upitan za ulogu u reprezentaciji i klubu za koji nastupa.


Utakmica Portugalija - Srbija igra se u ponedeljak od 20.45 na stadionu Benfike u Lisabonu.