GENERALNI sekretari fudbalskih saveza Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije sastaće se danas u Beogradu. Ovo je novi u nizu susreta koji bi trebalo da utanači tehničke detalje u vezi sa kandidaturom ove četiri zemlje za zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. godine i Svetskog prvenstva 2030. godine.


Domaćin sastanka je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, koji će sa trojicom kolega dogovoriti sve neophodne tehničke detalje koji su bitni za zajedničku kandidaturu. Uz to, ustanoviće i potreban redosled poteza koji su pred UEFA i FIFA važan administrativni korak ka dobijanju organizacije jednog važnog događaja, koji okuplja najbolje fudbalske reprezentacije Evrope ili sveta.


PROČITAJTE JOŠ: Napredak Srbije na FIFA rang listi


Podsetimo, Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska su još prošle godine najavili kandidaturu da zajedno organizuju EP i SP, a pre nekoliko meseci je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ugostio svoje kolege iz Bugarske Krasena Kraleva, Rumunije Konstantina Mateija, i Grčke Jorgosa Vaselejadisa. Na ovom sastanku je potvrđeno da bi jedno od ova dva velika sportska takmičenja u četiri zemlje Balkana višestruko pozitivno uticalo na druge važne oblasti poput infrastrukture, turizma, ekonomije, kulture i tehnološkog razvoja.