BOJAN Knežević, vezni igrač zagrebačke Lokomotive, podgrejao je atmosferu u Hrvatskoj i našoj zemlji, potvrđujući da bi mogao da uzme srpsko državljanstvo i zaigra za selekciju Srbije. U intervjuu "Sportskim novostima", mladi reprezentativac Hrvatske i bivši kapiten omladinske selekcije ove zemlje, nije krio i detalje razgovora sa "jednim čovekom iz FS Srbije", a za koga hrvatski list tvrdi da je lično predsednik FSS Slaviša Kokeza.


- Zvao me nedavno čovek iz srpskog Saveza. Rekao mi je da postoji mogućnost da igram za Srbiju i pitao me jesam li zainteresovan. Oni znaju da mogu da ostvarim uslove za to i ja nisam odbio Srbiju, a zašto bih - rekao je iskreno Knežević za "Sportske novosti" koji su očekivali drugačiji odgovor.


PROČITAJTE JOŠ: SASTANAK GENERALNIH SEKRETARA ČETIRI BALKANSKE ZEMLjE: Kandidatura na stolu


OTAC IMA SRPSKI PASOŠ BOJAN Knežević lako može da dobije srpsko državljanstvo, potvrdio je to i za "SN".
- Moj otac ima srpski pasoš. Ja zaista ne znam kako su u Srbiji to saznali, kako su uopšte došli na ideju da bih ja da mogao igram za njih. Uveravaju me da za to postoji realna mogućnost. Ne bih mogao da zaigram odmah za njih na EP za mlade, međutim, tvrde da bih vrlo brzo mogao dobiti dozvolu da zaigram za Srbiju - objasnio je Knežević.

Zatim je Knežević i obrazložio zbog čega je dao pozitivan signal Srbiji.


- Rekao sam da me zanima, jer je ovo fudbal, radi se o mojoj karijeri i sve druge stvari treba ostaviti sa strane. Svestan da će biti i onih koji će gledati samo "tu drugu stranu priče", ali mene zanima fudbal. Meni je Hrvatska uvek bila prvi izbor, igrao sam za sve mlađe selekcije. Ali, u Hrvatskoj mi perspektiva u ovom trenutku nije blistava, teško ću zaigrati za A selekciju. Srbija me zove, očigledno me jako žele i naravno da razmatram mogućnost da zaigram za "orlove" - iskren je 22-godišnji fudbaler.


Knežević jeste jedna od najvećih nada Dinama i hrvatskog fudbala, smatrali su ga naslednikom Marsela Brozovića, a neki su ga poredili i sa Lukom Modrićem. Pre tri godine je bio hit, igrao u dresu Dinama Ligu šampiona, gledao ga je Karlo Ančeloti želeći da ga dovede u Bajern... Međutim, u njegovom razvoju došlo do zastoja u poslednjih godinu dana, pa se zimus drugi put vratio iz Dinama na pozajmicu u filijalu Lokomotivu (odigrao tamo i proleće sezone 2017/2018), jer je kod trenera "modrih" Nenada Bjelice odigrao samo pet mečeva tokom jeseni. Dobro je startovao u Lokomotivi, na nesreću se posle tri meča povredio i tek bi u narednih sedam dana trebalo da se vrati na teren.


PROČITAJTE JOŠ: Napredak Srbije na FIFA rang listi


Selektor mlade selekcije Hrvatske Nenad Gračan tokom uspešnih kvalifikacija za EP u Italiji i San Marinu nije računao na Kneževića, uvrstio ga je samo za meč u Belorusiji 9. oktobra 2018. na kome je igrao u poslednjih 20 minuta. Zato Knežević i smatra da nema perspektivu u Hrvatskoj, ali tako ne misli i Nenad Gračan.


- Bojan je sigurno jedan od igrača koji je kandidat za EP. Tu je, blizu tog rostera, ali treba videti kakvo će biti stanje sa njegovom povredom. Biće mi žao ako odluči da promeni reprezentaciju, iako mislim da to nije gotova stvar - rekao Gračan. - Trebalo bi o svemu razgovarati sa njim, ali ako on želi promenu mi smo tu nemoćni. Rano je još reći šta će biti s Kneževićem, sve zavisi od njega.


PROČITAJTE JOŠ: FSS SE OGLASIO POŠTO GA JE FIFPRO PRIJAVIO FIFA: Sudija sindikata radio nesavesno

FS Srbije je učinio prvi korak, Knežević je zainteresovan, ali s obzirom na poziciju u timu, možemo da se pitamo kakva će mu perspektiva biti u Srbiji. Jer, na njegovoj poziciji igraju: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Ljubomir Fejsa, Nemanja Gudelj, Nenad Krstičić, Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Saša Zdjelar, Branko Jovičić, Dušan Jovančić i da ne nabrajamo više...