Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Treneru Savi Miloševiću se na prozivku javilo 25 fudbalera, među kojima su novajlije Periša Pešukić (Budućnost), Igor Vujačić (Zeta) i Dominik Dinga (Ural), Sejduba Suma se vratio sa pozajmice iz Makabi Haife, kao i Ognjen Ožegović iz ruskog Arsenala.

Danilo Pantić i Svetozar Marković se nalaze s mladom reprezentacijom Srbije, kao i još jedno pojačanje, Aleksandar Lutovac (Rad), dok su duže odmore dobili Vladimir Stojković, Nemanja R. Miletić, Zoran Tošić, Milan Smiljanić, Mark Valijente, Aleksandar Šćekić, Goran Zakarić i Rikardo Gomeš.

U odnosu na prošlu sezonu, nema kapitena Saše Ilića, koji je završio karijeru.

PROČITAJTE JOŠ: SERIJA POTPISA U HUMSKOJ: Partizan predstavio tri pojačanja

Pripreme su počeli: Filip Kljajić, Aleksandar Popović, Nikola Lakčević, Strahinja Jovanović, Ognjen Ožegović, Sejduba Suma, Armin Đerlek, Filip Stevanović, Saša Zđelar, Nemanja Nikolić, Strahinja Pavlović, Zlatan Šehović, Đorđe Ivanović, Lazar Pavlović, Miljan Momčilović, Musa Ndžai, Bojan Ostojić, Periša Pešukić, Igor Vujačić, Dominik Dinga, Miroslav Vulićević, Nemanja G. Miletić, Radivoj Bosić, Slobodan Urošević i Dejan Georgijević.

Predsednik kluba Milorad Vučelić najavio je napad na "duplu krunu" u sledećoj sezoni i plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

- Partizan uvek mora da računa na dva trofeja i što bolji plasman u Evropi. Želim vam uspeh u sezoni. Čeka vas godinu dana teških takmičenja, a mi ćemo, kao uprava, učiniti sve što je moguće da vam pomognemo - rekao je Vučelić.

PROČITAJTE JOŠ: ZA GOMEŠA ČETIRI MILIONA: Al Ahli zainteresovan za napadača Partizana

On je istakao da je, međutim, odgovornost na igračima za rezultate na terenu.

- Moramo uraditi sve što možemo da prevaziđemo mogućnosti. Mi smo verovali i kada su nas obezvređivali i vređali, i pokazalo se da je ta vera opravdana - rekao je Vučelić na prozivci u SC Teleoptik.

Crno-beli iz Teleoptika putuju na Zlatibor, gde će raditi od 21. do 27. juna, a od 3. do 13. jula boraviće u Sloveniji.