VISOKO poleteli,nisko pali. Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je možda najvažniji meč na startu Prvenstva Evrope od Austrije - 0:2 (0:1). "Orlići" selektora Gorana Đorovića su sa puno ambicija otputovali u Italiju,potajno su se navijači nadali čudu , ali od čuda možda ne bude ništa ovog juna u Trstu.

Mnogo hvaljen,izuzetno cenjen. , skupo plaćen po svojim klubovima. , ovaj tim izgleda da nije bio dušom , glavom i telom na veoma važnom takmičenju pa jenkazna stigla.od selekcije sa.kojom smo reaktivno lako izlazili na kraj u kvalifikacijama za ovo EP (3:1,0:0).

Austrija je vila bolji i konkretniji tim. Pretili su uz svih pozicija iz svih oružja i rezultat svega je bilo vođstvo u 38.minutu kada je Kanes Volf pogodio mrežu,a švedski arbitar tek posle asisstencije iz VAR sobe priznao gol. Pre i posle toga naodali su i stvarali šanse samo Austrijanci.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Srbija - Austrija 0:2

Tek u 50.minutu probudila se Srbija kada je Radonjić centrirao loptu sa leve strane, a Luka Jović glavom loptu poslao samo do prečke. Posle ove šanse golman Srbije Radunović je branio neke nemoguće udarce i šanse Austrije i u tim trenucima izrastao u spasioca jer je Srbija mogla da doživi katastrofu da njega nije bilo ispred mreže.

Međutim, promašaj godine , a možda i celog Prvenstva Evrope koje je tek počelo viđen je u 71 . minutu. Tragičar je bio Nemanja Radonjić koji je uspeo da promaši prazan gol sa sedam metara pošto mu je loptu sa.leve strane u srce kaznenog prostora poslao kapiten Andrija Živković.

Bila je to kolosalna šansa za 1:1, ali je kao i lopta otišla visoko, visoko iznad prečke. Nekako su tako simbolično u nepovrat otišle i šanse Srbije makar za remijem i bodom koji bi možda bio slaba uteha i možda nezaslužena nagrada za,blago rečeno, loše izdanje naše reprezentacije.

Sudbinu "orlića" zapečatio je Horvat u 78.minutu golom iz slobodnog udarca. I to sa mesta van šesnaesterca na kojem je Vukašin Jovanović nehotice polomio nogu napadaču Austrije. Posle tog preloma su usledile mučne scene na terenu,još gori su bili usporeni snimci u tv prenosu,pa je gol sa mesta prekršaja (takođe usledio posle VAR tehnologije) bio neka vrsta pravde na račun Austrijanaca koji sada mirnije čekaju meč 2. kola u grupi sa Danskom.

PROČITAJTE JOŠ: SIN ĆE NADMAŠITI OCA: Kijeza junak pobede Italije na startu Evropskog prvenstva

Goranu Đoroviću i njegovoj selekciji sledi sada mnogo teži posao , jer nas u četvrtak od 21 čas takođe u Trstu čeka favorit grupe, reprezentacija Nemačke.

SRBIJA - AUSTRIJA 0:2 (0:1)

STRELCI: Kanes Volf u 38. i Horvat u 78.minutu za Austriju .Stadion "Nereo Roko" u Trstu. Gledalaca: 5.000. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska) 7. Crveni karton: Vukašin Jovanović (Srbija) u 78.minutu.

SRBIJA:  Radunović 8 – Gajić 6, Milenković 6, Jovanović 5,5, Bogosavac 5,5– Lukić 5,5, Mašović 6 (od 65. minuta Ranđelović -), Pantić 6 (od 60. Račića -)– Živković 6, Radonjić 5,5, Jović 6.

AUSTRIJA: A. Šlager 7– Ingolič 7, Danso 7, Poš 7, Ulman 7– Lajnhart 7,5 (od 78. Kalajdžić -), Ljubić 7 (od 83. Balić-) – Horvat 7,5, K. Šlager 7,5, Volf 8 (od 80. Ljubić i -) – Honsak 7,5.

Igrač utakmice : Boris Radunović (Srbija).