FUDBALERI Crvene zvezde po povratku sa priprema dobili su i radno vreme. Da, trener Vladan Milojević pred igrače je postavio novi sistem funkcionisanja po kome igrači moraju u toku dana da provedu pet-šest sati u klubu! I to nije neko uvođenje vojne discipline kako su neki igrači po kuloarima prokomentarisali, ali jeste neka vrsta kazne iako je "radno vreme" sasvim normalna stvar koja funkcioniše u gotovo svim razvijenim zemljama.

Treba reći da je Milojević nedavno u jednom intervjuu rekao da je "nezadovoljan opuštanjem igrača, nepotrebnom samozadovoljstvu koje je rezultiralo i lošijom igrom i porazom u finalu kupa od Partizana".

- Takvo stanje više neću ignorisati. Nisam mogao da verujem da se to dešava, ali se dogodilo. Pojedini igrači su počeli da vode nesportski život, gledali su se lični interese, nestalo je zajedništvo. Popularnost koju su dobili je izašla iz granica dozvoljenog, a ja insistiram da igrači budu profesionalci od glave do pete. Oni moraju da imaju poseban režim života, različit od svojih vršnjaka - rekao je, između ostalog, Milojević.

PROČITAJTE JOŠ: Trener Zvezde o prelaznom roku: Drago mi je zbog Vujadina, postoje realne šanse da još neko ode

Kad je jutarnji trening u pitanju, onda igrači dolaze tri sata pre početka, doručkuju, pripremaju se za rad, a po njegovom završetku imaju ručak, odmor pa pravac kući "posle posla". Za popodnevni trening fudbaleri dolaze u 14.30, zatim ručaju, odmaraju se, odrade trening i odlaze svojim domovima posle 21.00. Do sada su fudbaleri prosečno provodili tri do četiri sata dnevno na poslu, uz dva slobodna dana, platu su zarađivali za 20-25 sati rada mesečno. Kad podelite visinu zarade sa brojem radnih sati, fudbaleri Zvezde su zarađivali mnogo više nego njihove kolege u srednjim klubovima top pet liga.

Vladan Milojević nije uradio ništa revolucionarno, fudbaleri će imati samo malo duži boravak na stadionu, a mnogo korisniji po njih. Odmor posle treninga i posebno utakmica je najvažniji, a igrači ga se najmanje pridržavaju. Zato je i uveden novi režim, trener Milojević je uočio nedostatke, manjak discpline je odlučio da tretira na ovaj način. Videćemo da li će doneti i željene rezultate.

IVANOVIĆ I RONALDO

DUGOGODIŠNjI kapiten Srbije Branislav Ivanović, dok je bio u Čelsiju, imao je šestočasovno radno vreme tokom nedelje. Često kad smo zakazivali razgovore govorio je "do 16.00 sam u klubu, imam radne obaveze, pazovite me posle toga".

I Kristijano Ronaldo je u nedavnom intervjuu na pitanje kako izgleda jedan njegov radni dan odgovorio: slično kao i vaš ako radite sedam-osam sati. Zatim je Portugalac objasnio koliko je važno doći na trening ranije, imati pravu pripremu, zatim odraditi masaže, oporavke, odmoriti se...