I TREĆA je bila sreća za Novi Pazar. Odustajanje Borca od takmičenja omogućilo je ovom klubu povratak u Prvu ligu, a ta radost već se u dva navrata dešavala plavo-belima. Na sličan način Novi Pazar je 2011. ušao u Superligu Srbije, kada je pred početak takmičenja odustao beogradski BASK, koji je u Novi Pazar poslao pola svog tima. Problema je bilo i u leto 2013. kada tadašnji superligaš sa Raške i Jošanice nije imao tim za nastavak prvenstva.. I tada se desila za Novi Pazar srećna okolnost da se raspadne Hajduk iz Kule i da šestorica igrača ovog tima dođu u Novi Pazar.


Ekspresni povratak u Prvu ligu Srbije istinski je obradovao sve prave ljubitelje fudbala u ovom kraju.


- Nevolja je to što je poziv došao samo nekoliko dana pred početak prvenstva, što smo bili tek na polovini priprema i što se nismo spremali, ni dovodili pojačanja za vrlo jaku Prvu već za znatno slabiju Srpsku ligu. Ipak, učinićemo sve da se u što kraćem roku konsolidujemo, da se pojačamo, da igramo dobro i da ne izneverimo verne ljubitelje fudbala u ovom kraju koji se nadaju da ćemo se dobrim igrama brzo vratiti i u Superligu Srbije - ističe generalni sekretar kluba Fikret Međedović.


PROČITAJTE JOŠ: U Novom Pazaru traže vreme: Bićemo svima ozbiljni konkurenti, ali trebaće malo strpljenja


Sportski direktor Novog Pazara Emir Bihorac i šef stručnog štaba Slavko Matić nisu znali na koje će sve igrače moći da računaju za subotnju utakmicu u Beogradu protiv Sinđelića. Iz prošlogodišnjeg sastava ostali su samo kapiten Vusljanin, Plojović i Hazirović, tu su i povratnici Pajović i Biševac i pojačanja Divac, Đokić, Lukić, Hot... Neki još nisu regulisali svoj status, neki treba da se vrate u Novi Pazar, pregovara se sa nekoliko pojačanja.


- Mnogo toga biće jasnije u naredna dva-tri dana, trudićemo se da do kraja prelaznog roka sklopimo solidan tim - kaže Bihorac.


Optimizam provejava i kroz svaku izgovorenu reč trenera Novog Pazara.


- Imamo mnogo mladih igrača kojima ćemo pružiti šansu i posvetiti posebnu pažnju. Mada nismo u punom treningu u takmičenje ulazimo sa skraćenim pripremama, u Beograd idemo da pobedimo, jer to od nas traži naša verna publika.. Borićemo se i daćemo sve od sebe. Naše navijače i sve u klubu pozivam da nam pomognu, da imaju razumevanja za trenutnu situaciju, tek smo u formiranju tima i da nam budu podrška kakva su do sada bili - poručuje šef stručnog štaba Slavko Matić.OČEKIVALI POZIV

POZIV za povratak u Prvu ligu je zatekao sve u klubu, ali svakako nije nešto što predstavlja totalnu senzaciju.

- Pošto je Borac iz Čačka odustao od takmičenja u Prvoj ligi Srbije očekivali smo poziv FSS i povratak u ovo takmičenje, jer Novi Pazar, sa izuzetnom sportskom infrastrukturom i armijom navijača, zaslužuje ne Prvu ligu Srbije već i Superligu u kojoj smo se nekoliko godina uspešno takmičili - kaže prvi operativac kluba Fikret Međedović.