FRANK Riberi je 7. aprila napunio 36 godina, ali se i pored te činjenice ovog leta klubovi otimaju za njegov potpis. Po svemu sudeći, trka je završena, budući da se francuski veteran, koji je po "Transfermarktu" najvredniji među igračima rođenim 1983. i pre, nalazi pred potpisom za Fiorentinu.

Vrednost Riberija je na tom sajtu procenjena na četiri miliona evra, a upravo tolika bi trebalo da mu bude godišnja plata među ljubičastima. Ako sve bude po dogovoru, u klubu iz Firence provešće sledeće dve godine. Prethodno su hteli da ga angažuju bogati arapski timovi, kao i PSV.

Ovog leta zvezda prelaznog roka je bio i Dani Alveš, koji je mesec dana mlađi od Riberija. Od mnogobrojnih ponuda, ofanzivni desni bek, koji je procenjen na 2,5 miliona evra, izabrao je ekipu iz domovine, Sao Paulo. Dobio je dres sa brojem "10", i već na debiju je pokazao da će biti mega pojačanje, pošto je prekjuče postigao pobedonosni pogodak protiv Seare - 1:0.

Alveš je na listi "Transfermarkta" na deobi četvrtog mesta sa Italijanom iz Sampdorije Fabiom Kvaljarelom (31. januar 1983). Ispred njih, osim "šampiona" Riberija, na drugom i trećem mestu se nalaze 37-godišnji Zlatan Ibrahimović iz Galaksija (procenjen na 3,5 miliona) i Ben Foster, golman Votforda (3).

STOJKOVIĆ NAJVREDNIJI U SRBIJI
OD srpskih fudbalera sa 36 i više godina, najveću vrednost prema "Transfermarktu" ima golman Partizana Vladimir Stojković - 700.000 evra. Drugu poziciju dele Saša Stojanović, ofanzivac niškog Radničkog, i Miloš Mihajlov, štoper Voždovca - po 200.000.

TOP 5
1. Frank Riberi 4
2. Zlatan Ibrahimović 3,5
3. Ben Foster 3
4-5. Dani Alveš 2,5
4-5. Fabio Kvaljarela 2,5
* Vrednost po "Transfermarktu" u milionima evra za fudbalere sa 36+ godina.