VEĆE šanse za prolaz u Ligu šampiona ima Crvena zvezda. Dejan Marković (46), bivši fudbaler Partizana, koji već duže vreme živi i radi u Švajcarskoj, smatra da su crveno-beli blagi favoriti protiv Jang bojsa, a pred dvoboj u Bernu (sreda, 21.00), poručuje da je Zvezdinim fudbalerima najvažnije da se što pre adaptiraju na uslove koje su imali u Helsinkiju.


- Najjači adut Jang bojsa je njihov teren sa veštačkom travom - ističe Marković, Partizanovo dete, a igrao je još za Figueres, Logronjes, Osasunu, Admiru i Nanter, a sada je trener mlađih kategorija. - Teren je veoma čudan, uverio sam se u to kada sam bio prošle godine. Kao tepih, nekako spljošten. Lopta čudno odskače i zato je za Zvezdu veoma bitno da se što pre prilagodi.

Marković dodaje da su "mladi momci" desetkovani povredama i da je to jedan od razloga zašto su u podređenom položaju.

Pročitajte još Milojević: Neka ostane da su i Liverpul i Kopenhagen bili uspesi na sreću

- Ovde u Bernu su šanse 50/50, a u dvomeču su Beograđani favoriti. Gledao sam Zvezdu u Kopenhagenu, deluje ozbiljno, organizovano, sa snažnim Milojevićevim pečatom. Revanš se igra na "Marakani" i ukoliko u sredu ostvari dobar rezultat, završiće najveći deo posla. Poznato je da za Jang bojs neće igrati Sulejmani i Oro, imaju još nekih kadrovskih problema, tako da znatno oslabljeni ulaze u dvoboj.

Napad švajcarskog prvaka je predstavljen kao "paklen", ali Marković ne misli da je baš toliko poseban.

Pročitajte još ODRASTAO NA "SEVERU": Pankov o dečačkoj ljubavi prema Crvenoj zvezdi

- Imaju brze napadače, Afrikance Asalea i Nsamea, ali oni nisu nedodirljivi. Jang bojs će sigurno napasti od starta, ali za dobru i kvalitetnu ofanzivu moraš da imaš i snažno oružje. Domaćini su oslabljeni i dosta ranjivi. Mislim da će Zvezda imati prostora da ih ugrozi i ostvari povoljan rezultat.