NA zapadu, ipak, nešto novo. Ali gledano sa zapadne tribine fudbalskog kluba Partizan.

Taj naš lepi West side story dogodio se prošlog četvrtka. I još se od tada prolama Topčidersko brdo. Deca su ukrasila prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope između Partizana i Moldea. Balonima, aplauzima i mladalačkim grlom.

Oko 6.000 mališana do 14 godina starosti grmelo je sa zapada. Iz Humske je u svet otišla sjajna slika. Verujemo da ne postoji niko ko nije sa velikim odobravanjem gledao te naše švrće i petliće, koji su bajkovito navijali za Bambija i druge njihove idole. A ima i onaj Stevanović, koji je samo dve-tri godine stariji od njih.


PROČITAJTE JOŠ:
SLIKA SA STADIONA PARTIZANA ODUŠEVILA CELU EVROPU: Oglasio se i Nemanja Matić - Bravo momci, od večeras samo decu na stadion (FOTO)

Partizan je pobedio minimalnim rezultatom i ostaje nada da u revanšu neće potonuti u norveške fjordove. Možda je od svega toga bitnije za budućnost dovođenje dece na stadion. Snaga te dece je dobar signal za izlazak iz krize, i kada je reč o kažnjavanju, ne samo crno-belih.

Poznato je da su deca ukras sveta, ali i Humske. Tako bi trebalo da bude i ubuduće. Tu praksu treba nastaviti i u narednim utakmicama. I kada je reč o domaćem prvenstvu. Jer, stadioni nam ionako zvrje prazni.

Suma-sumarum, ta slika koju su deca poslala sa utakmice sa Norvežanima, ponavljamo, treba da predstavlja pouku i za starije navijače, kako klubovi ne bi plaćali njihove prestupe.

Na kraju, ne budi nam zamereno, šaljemo dve poruke za roditelje. Prva je: ne šaljite decu u TV voditelje, ako će reći da se utakmica u Humskoj igrala bez publike, a decu nisu ni primetili. I drugi, koji prepisujem od čuvenog partizanovca Dušana Radovića: tucite svoju decu, čim primetite da počnu da liče na vas. A mi dodajemo: naravno, to samo u slučaju ako ste bili loš navijač!