Brazilski internacionalac Felipe Kutinjo nije uspeo u potpunosti da se uklopi u ekipu Barselone, te se pridružio Niku Kovaču na pozajmici u Bajernu iz Minhena. Posle dve odigrane utakmice za nemački klub, Kutinjo je istakao da veruje i očekuje da će na tom terenu postati još bolji igrač.


- Zaista sam srećan što sam ovde i što ću moći da učim od sjajnih igrača i pored njih postanem još bolji. Ove ima mnogo sjajnih fudbalera – rekao je Brazilac.


PROČITAJTE JOŠ: BUNDESLIGA: Bajern ubedljiv protiv Majnca


Posle samo 18 meseci u Španiji, Kutinjo je otišao iz Barselone, a kako sam kaže, to iskustvo je svakako bilo neprocenjivo.


- Što se tiče Barse, stvari se nisu odvijale onako kako smo želeli. Ali, dobio sam sjajno iskustvo, mnogo toga sam naučio i to je zaista važno. Sada igram u novom, velikom klubu i nadam se da ću još dugo ostati ovde i osvojiti mnogo titula.


Bajern je u prvom kolu remizirao sa Hertom, da bi onda vezao dva trijumfa, protiv Šalkea i Majnca, a Kutinjo je debitovao za bavarski klub u utakmici protiv Šalkea.


PROČITAJTE JOŠ: Levandovski u Bajernu do 2023. godine


Trener Bajerna, Niko Kovač, istakao je da su u klubu svesni da Brazilac nije 100 odsto sposoban, ali da će kondiciju opvratiti igranjem.


- Otvorila se prilika da na domaćem terenu zaigra u prvom sastavu, imao je nekoliko sjajnih trenutaka, posebno na lopti. Imao je dobra dodavanja iza odbrane i na jendom od njih smo i stvorili šansu. Planirali smo da mu damo 60 do 70 minuta igre, jer znamo da nije još uvek u potpunosti spreman. Ali, sa njegovim spospobnostima, znam da će se popraviti – kaže Kovač.