BLISTAJUu Superligi, ali i dalje stoje čvrsto na zemlji. Fudbaleri TSC iz Bačke Topole, po svemu su hit superligaškog leta. To su dokazali, između ostalog, i na terenima velikih favorita, Vojvodine (2:2) i Partizana (1:1), gde su remizirali.

Posle sedam kola su neporaženi, a nisu imali nimalo lak raspored, s obzirom na to da su im rivali bili uglavnom iz gornjeg doma.

- Istina je, naš uspeh je samim tim značajniji - potvrđuje Nenad Lukić (27), najbolji strelac ekipe sa pet postignutih pogodaka. - Niko nije očekivao ovako sjajne rezultate, ali iskreno, potajno smo se nadali tome. Najvažnije je da nastavimo u istom, dobrom ritmu. Odigrano je tek sedam kola, predstoji velika borba i zato smo čvrsto na zemlji. Naš cilj je plasman u plej-of. O višim ambicijama, razmišljaćemo na proleće.

Dosadašnji, sjajni rezultati, kako Lukić smatra, zasnovani su na mnoštvu jednako važnih faktora.

- Imamo odlične uslove za rad, bez brige o bilo čemu, pa smo usmereni samo na fudbal. Takođe, imamo sjajnog trenera, Zoltana Saboa, koji jedini drži sistem sa dva napadača i neguje igru na gol više od rivala. Odlikuje nas veliko zajedništvo, dobra atmosfera i sve to utiče da igramo dobar fudbal. Naravno, imamo i pojedinačan i timski kvalitet, o čemu govori rezultat, a uz sve to su motivi, želje, htenja... - kaže Lukić.

TSC danas (19.00) u osmom kolu ima priliku da nastavi sa dobrim partijama, pošto dočekuje Mačvu.

UVEK NA GOL VIŠE

LUKIĆ ima zanimljivu, bogatu karijeru u kojoj je za deset godina nastupao u isto toliko klubova. Proletos u Bačkoj Topoli postigao je 10 golova na 15 mečeva i trend preciznosti nastavio sa pet pogodaka od starta superlige.

- Školovao sam se da igram napadački, na gol više i zato se uklapam u filozofiju igre trenera Zoltana Saboa i cele ekipe. Taj fudbal je i moje opredeljenje- kaže Lukić.