RED izjava, red komentara, ali bura oko skandalozne odluke Igora Stojilkovića na meču Crvena zvezda - Inđija se ne stišava. Dva penala u poslednjih nekoliko minuta utakmice su posebno pogodili crno-belu stranu Topčiderskog brda, pa je jedan deo navijača Partizana odlučio da ovu situaciju podigne na potpuno novi nivo, i tako ovoj tragediji srpskog fudbala da primese komedije.


Naime, delegacija partizanovaca okupila se ispred zgrade u kojoj živi Stojilković, i simulacijom spornih situacija pokazala šta misli o odlukama zemunskog sudije. Sa sobom su poneli mali gol, loptu i kredu, kojom su docrtali prostor terena na kojem se nalazio Aleksa Vukanović kada je pao pri kontaktu sa igračem Inđije, a koji je očigledno bio izvan šesnaesterca.


Pročitajte još - SUDIJA "UBIO" FUDBAL I SEBE: Arbitar Stojilković pomogao Zvezdi protiv Inđije


Performans je krenuo simuliranjem baš te situacije, a sve je ispraćeno već tradicionalnim povicima navijača Partizana u poslednje vreme: "Penal za Zvezdu, hoćemo penal za Zvezdu"...

Na snimku koji kruži društvenim mrežama, može se videti i repriziranje drugog penala, koji, ruku na srce više ide na dušu golmana Inđije nego sudije Stojilkovića. Navijači crno-belih su se dosetili i situacije iz 153. večitog derbija, kada je Džon Ruiz loptu koja je celim prečnikom bila van terena, vratio u šesnaest metara nakon čega je usledio pogodak Gejlora Kange.