TRENER fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović dobio je danas od disciplinaca FSS drakonsku kaznu. Zbog isključenja u poluvremenu utakmice Radnički - Vojvodina (1:2) pre nedelju dana u Nišu Lalatović će pauzirati na sledeće tri utakmice (protiv Voždovca, Mladosti i Spartaka), a u kasu FSS će morati da uplati i - 500.000 dinara!


Ovo je odluka disciplinaca za starog "prestupnika", jer je Lalatoviću ovo sedma i najstroža od svih kazni od 2016. godine i vremena dok je bio na klupama Čukaričkog, Vojvodine i niškog Radničkog.


PROČITAJTE JOŠ: LALATOVIĆ SAMO PIŠE: Trener Vojvodine ima obavezu da dostavi izjavu posle gafa u Nišu


Pitanje je, naravno, da li će i ova kazna umiriti preterano temperamentnog Lalatovića koji je isključenje od sudije Novaka Simovića zaradio posle svađe sa grupom najostrašćenijih navijača Radničkog koji već godinama na zapadnoj tribini stadiona "Čair" imaju izgleda specijalni zadatak da prozivaju, iritiraju, nerviraju, po potrebi i plastičnim flašama gađaju (kao svojevremeno rukovodstvo Partizana) goste koji im se zbog nečega ne sviđaju.


PROČITAJTE JOŠ: DISCIPLINSKA KOMISIJA KAŽNjAVA TRENERA: Lalatović pred suspenzijom


Disciplinci su sa minimalnom kaznom od milion dinara sankcionisali i Vojvodinu zbog klupskog saopštenja protiv sudije Jovana Šegrta pre meča sa Crvenom zvezdom u kojem su sarkastičnim tonovima naglasili da se "dželat vraća na mesto zločina"...


Sa čak deset utakmica suspenzije kažnjen je igrač Radnika Risto Ristanović, jer je bezobzirnim i grubim startom nogom na lice nagazio protivničkog fudbalera na meču Radnik - Napredak.


ISTRAGA OKO NAMEŠTALjKI
PROTIV Nenada Lalatovića otvoriće se uskoro još jedan postupak pred Disciplinskom ili Etičkom komisijom FSS. Komesar za integritet takmičenja Ivan Petrić trebalo bi da prikupi sve dokaze oko javno izrečenih pretnji Lalatovića na meču u Nišu da će reći za sve nameštene mečeve Radničkog u prošloj sezoni.