KOD Engleza je sve tradicija, pa i fudbal. Po istoj toj tradiciji Mančester junajted već četiri godine dolazi u Beograd, promoviše svoje fudbalske legende i asove, a od pre nekoliko dana i svoju školu fudbala u kojoj su deca od 11 godina. Nekadašnji štoper i povremeno kapiten Junajteda Ves Braun (39) juče je u Kući fudbala u Staroj Pazovi posetio polaznike škole, a ovo je bila prilika da, za "Novosti", prokomentariše događaj koji će biti fudbalski praznik Beograda, 24. oktobra. Tog dana, u 3. kolu Lige Evrope, Partizan će da ugosti slavni engleski klub.


- Imamo donekle renoviran tim i trenera koji je željan afirmacije i na međunarodnim utakmicama. Biće ovo veliko iskušenje za nas, ali Mančester junajted se nikoga ne boji - jasan je Braun.


PROČITAJTE JOŠ: "TEATAR SNOVA" JE NEŠTO POSEBNO: Tošić za “Novosti” o Partizanu, Ligi Evrope, Mančesteru...


Nekadašnji as Mančester junajteda bio je četiri sezone saigrač našem Nemanji Vidiću, sa kojim je delio svlačionicu na "Old Trafordu".


- Nemanja je ostavio dubok trag u Mančester junajtedu. Danas kada se sretnemo, pričamo kroz osmeh o stvarima i događajima iz nekih starih dana. Imali smo ekipu za respekt u kojoj su se svi uvažavali. Danas u Mančester junajtedu imamo još jednog Srbina i još jednog Nemanju. Matić je novi ljubimac navijača i drago mi je da je na neki način nastavljena tradicija fudbalera sa ovih prostora u mom klubu - dodao je Braun.


PROČITAJTE JOŠ: UZ PARTIZAN OKO 20.000 MALIŠANA: Veliko interesovanje škola fudbala za utakmicu Partizan i Alkmar


Na naše pitanje, šta prognozira za 24. oktobar i duel Partizan - Mančester junajted, Braun je bio kratak i jasan:


- Znam da će to za publiku u Srbiji zaista biti vrhunski događaj. Četiri dana pre dolaska u Beograd, na "Old Trafordu" Junajted će igrati protiv Liverpula.