BURNO je bilo u Valjevu, na meču Srpske lige između domaće Budućnosti i Sušice iz Kragujevca. Meč je završen pobedom domaćina 1:0 i optužbama gostiju da su ih navijači Budućnosti posle meča gađali biciklima i staklenim flašicama. Zbog toga su zatražili i od FS Srbije da reaguje i sankcioniše takvo ponašanje.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Sušice Stevan Vidić, opisuje se kako su njihovi igrači i članovi stručnog štaba bili napadnuti.

- Huligani su upali u svlačionicu, gađali su nas biciklima i flašama. Napominjemo da bi ovaj incident bio sprečen da je FK Budućnost postupao po pravilima Srpske lige i obezbedio prisustvo redara koji bi štitili gostujuće igrače. Huligani su svoj napad dalje usmerili na trenera FK Sušica i upravu, kojima su pored uvreda, bile upućivane i flaše. Fudbaleri Sušice su zaštitu očekivali ne samo od redara, već i od svojih kolega iz protivničnog tima - ističe se u saopštenju.

Sve je počelo u četvrtom minutu kada je domaći igrač Petrović zbog nesportskog starta dobio crveni karton.

- Od tog minuta domaća publika se pretvara u huligane, koji ne prestaju sa uvredama i pretnjama, a redara nigde na terenu. Pitamo se da li su redari izostali samo za ovu utakmicu, ili, pak, to predstavlja stil igre FK Budućnost da zastrašivanjem dođu do nekoliko bodova - kaže se u saopštenju.

Od Fudbalskog saveza Srbije tražiće se sankcionisanje ovakvog divljačkog ponašanja, kaže se na kraju saopštenja kragujevačkog kluba.