ČEKAO je Partizan dugo pravog Sejdubu Sume i od početka ove sezone konačno može da kaže da je dobio ono što je želeo još u leto 2017. Omaleni vezista iz Gvineje je u poslednja dva meseca pružio crno-belima maltene koliko i za ceo prethodni period boravka u klubu, a jagodu na šlagu predstavlja gol u 161.večitom derbiju koji je Partizanu širom otvorio vrata pobede nad najvećim rivalom.

- Razumem one koji nisu verovali u mene. I sam sam svestan da na početku nisam pružao najbolje partije i da je bilo razumljivo njihovo razočaranje u tom momentu. Znao sam ko sam, šta mogu i jednostavno je sve bilo pitanje vremena. I sada znam da mogu još bolje, verujem da ću to i dokazati u predstojećem periodu - puca od optimizma tamnoputi vezista.

Nije ga, osim na početku, bilo u planovima Miroslava Đukića, kod Zorana Mirkovića je "spakovan" za pozajmicu u Makabi iz Haife, a delovalo je na početku saradnje sa Savom Miloševićem da za Sumu nema mesta u Partizanu. Situacija se u međuvremenu drastično promenila.

- Kod mene su poverenje i ličan odnos sa trenerom veoma važni. Šef Savo Milošević veruje u mene, dosta i pričamo, imam dobru komunikaciju sa svima i mislim da se to samo prenelo na teren.

Posle gola sa bele tačke u 156. večitom derbiju Gvinejac je zatresao mrežu najvećeg rivala i iz igre u momentu kada se činilo da će se derbi završiti početnim rezultatom.

- Od prvog trenutka kada sam došao u Partizan znao sam šta za navijače i igrače znači večiti derbi. To je prvo što pomislite i na šta vas asocira klub kao što je Partizan kada neko govori o njemu. Uvek ga upoređuju sa najjačim u svetu i meni je čast da sam još jednom opravdao poverenje svih koji su verovali u mene, bili strpljivi i podržavali me. Ovo je za mene izuzetno važan gol, jer je reč o derbiju i ima posebnu težinu, ali svaki koji moj klub odvede dalje, posebno kada je teško, piše se zlatnim slovima.

Na krilima velike pobede svi u Humskoj sa mnogo više optimizma gledaju na nastavak prvenstvene trke sa crveno-belima.

- Ispred nas je duga sezona. Još ćemo podizati formu bez obzira na to što igramo na tri fronta. Mogu u ime svih da obećam da se nećemo predavati, da ćemo se boriti i raditi najbolje što možemo. Ljudski je i pasti, pogrešiti, ovo je sve život i fudbal, nismo roboti, ali titula je naša želja - završio je Suma.

TOŠIĆ STAVIO TAČKU NA IZUZETNO VAŽAN TRIJUMF CRNO-BELIH

DOČEKAO je i Zoran Tošić posle niza odigranih derbija da se raduje golu protiv najvećeg rivala.

- Mislim da imam lepu karijeru, osvojio sam mnogo trofeja, postigao mnogo važnih golova, ali nekako je ovaj nedostajao. Znate kako kažu: Kakav je to igrač ako nije dao gol u derbiju. Spartaku sam dao pet, Lokomotivi šest u moskovskim derbijima. Ovaj je sigurno jedan od najvažnijih.

Osvrnuo se Tošić i na sjajan učinak Natha od dolaska u Partizan.

- On je jedan skroman, porodičan čovek kojeg zanima samo fudbal. Svi znamo da je imao i bolje finansijske ponude, ali je izabrao Partizan. Upisao je decu u školu, zadovoljan je i to se vidi na terenu.