Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da bi mu prijalo da nastavi golgeterski niz u reprezentaciji, ali da je najbitnije da nacionalni tim pobeđuje.

- Bilo bi lepo da nastavim golgeterski niz. Ali, najbitnije je da ekipa igra dobro i ostvari pobedu. Ako dođe još koji gol, bilo bi super. Golovi su samo bonus - rekao je Mitrović novinarima u Vilnjusu.

Srbija će u ponedeljak gostovati Litvaniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Mitrović u poslednje vreme ima odličan učinak u nacionalnom timu i napreduje na listi najboljih strelaca.

- Moj posao je da dajem golove, nebitno protiv koga igramo. Imamo mnogo dobrih igrača, kako na mojoj poziciji, tako u celom timu. Ja svaku utakmicu igram kao da mi je prva ili poslednja - kazao je Mitrović.

Kada je reč o predstojećoj utakmici, koja neće imati veliki rezultatski značaj, Mitrović je naveo da se dve ekipe veoma dobro poznaju, jer su za nešto više od godinu dana igrale dve utakmice.

- Biće drugačije, nijedna utakmica nije ista. Manje-više sve znamo jedni o drugima, tako da neće biti iznenađenja, ni sa naše ni sa litvanske strane. Znamo sve o njima, verujem i oni o nama. Znamo šta nas čeka i spremni smo - naveo je napadač srpskog tima.

Utakmica Litvanija - Srbija igraće se u ponedeljak od 20.45 u Vilnjusu.